Силата на скъпоценните камъни

Силата на скъпоценните камъни

Скъпоценните камъни имат силата да хармонизират енергиите в нашето тяло, засилват паметта и освобождават хората от натрупаното напрежение. Древните хора са вярвали, че малките блестящи камъчета превръщат доброто в лошо, болестта в здраве, тъгата в радост.

Рубинът помага за освобождаване от страховете, отърсване от предразсъдъците и загърбване на старите и неосъществени амбиции. Засилва пламенността и чувствителността на човек. Помага за постигане на душевно спокойствие. Носете бижу с рубин, за да победите с лекота противниците си, преодолейте трудностите. Учението ще върви без проблем, с лекота ще усвоявате нови знания.

Силата на скъпоценните камъни

Камъкът с червен свят стопля човешкото сърце, дава сили, засилва решителността. Помага за взимане на самостоятелни решения, поражда позитивно мислене. През Ренесанса хората са вярвали, че няма отрова, която да подейства на човек, който носи рубин.

Топазът помага на човек да подреди мислите си, да вижда ясно какво се случва около него. Това е камъкът на хармонията и душевния мир. Засилва жаждата за знания и развива умствените способности. Избистря хаотичните идеи, които объркват човек. Стимулира защитните сили и зарежда с енергия. Жълтият цвят развива организаторските дарби, засилва индивидуалността и вярата в собствените възможности.

Диамантът помага за развитието на екстрасензорните способности, помага за надвиване на страховете и побеждаване на слабостите. Засилва имунната защита, отслабва лошите и подсилва добрите страни на притежателя си.

Изумрудът помага за запазване на самообладание при внезапни проблеми и трезвото мислене, контролира паниката. Ако човек иска да цари мир и разбирателство между него и неговите близки е хубаво да носите изумруд, който да събира отрицателната енергия и да я превръща в позитивна. Зеленият му цвят символизира спокойствието, реда и хармонията, които царуват в природата.

Сапфирът прави притежателя си по-дружелюбен и внимателен. Дава чувство на лекота и независимост. Хората, които носят бижу с този камък се отърсват лесно от ежедневните проблеми, обръщат внимание на истински важните неща. Подтиква към духовно развитие, засилва интуицията. Синьото е цветът на морската и небесна шир. То символизира свободата на човек, но и неговата беззащитност.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 6
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристиян
Кристиян
26.02.2012 17:39
Аз си колекционирам ,всякакви минерали и скъпоценни камъни.
Моята стая има доста образци на минерали и др.
1
0