Вече и политиците ползват черни магии

Вече и политиците ползват черни магии

Сам Идем, шеф на федералната служба, която се занимава с разработване на нефтените находища в южната част на Нигерия, бе обвинен, че е похарчил няколко милиона долара за черни магии, пише електронното издание Аномалия.

Не по-малко сензационно признание прави сегашният президент на Уганда Йовери Мусевени пред авери от някогашното Национално движение за съпротива. Без свян споделя, че веднъж потърсил услугите на шаман, за да си осигури попадането във властта. "Рязахме двамата там някакво пиле. И аз скачах няколко пъти над трупа му и пипах с ръка кръвта, за да ми тръгнат нещата", заявил Мусевени.

По думите на президента към услугите на черната магия го насочили християните, които по-рано бяха на страната на оглавяваното от Мусевени Национално движение за съпротива, разказват бивши бойни другари на Мусевени. "Тогава се борехме срещу правителството на Милтън Оботе (премиер от 1962 до 1966 г., починал 2005 г., б.а.). Казали на Мусевени, че след като черният магьосник си свърши работата, той ще свали Оботе само с един обикновен пистолет в ръка. В замяна Мусевени поискал от християните да молят духовете си да го благословят. Другото било негова работа."

Два милиона долара за жертвен олтар

Вече и политиците ползват черни магии

По данни на нигерийското следствие Сам Идем плаща около 4 млн. долара на черен магьосник, който да убие с проклятие негов колега. Така всички изгодни договори за нефтените находища ще преминат в ръцете на Идем. Заедно с това той дава още 2 млн. долара за жертвен олтар и магически церемонии.

Магията обаче нещо не хваща. Затова Идем си иска парите обратно от шамана. Онзи отказва. После даже се оплаква в полицията, че Идем му дължи огромна сума.

Изглежда, в Нигерия е традиция чиновници от всякакъв ранг да ползват услугите на заклинатели, магове и всякакви други шамани. Преди година полицията арестува магьосник от югозападния щат Ондо, нает за въздействие над комисия, която разследва измами при избора за парламент на страната.

Ченгетата откриха в него куп амулети. Плюс една чанта, в която имало живо зайче, седем яйца, прах от раковина и палмово масло. Шаманът признава пред ченгетата, че е нает от един от депутатите в щата, за да изпълни в съда един куп магични ритуали.

Преди години новата тогава министърка на образованието и културата на една от провинциите в ЮАР - Фейт Газаз, отказва категорично да влезе в новия си кабинет. Причината - страховете й, че там ще я нападнат духове. Според нея проклятието е останало от предшественичката й, отстранена за далавери. Премиерът на провинцията защитава своята подчинена. Той казва, че сам усеща в този офис нещо недобро. И дава съгласие в кабинета да се направи ритуал за гонене на злото.

Сипете по едно и на призрака!

Държавният глава на Зимбабве Робърт Мугабе (84) дълго време счита, че го преследва духът на предшественика му Жозиа Тонгогара, умрял през 1980 г. Призракът обвинявал Мугабе, че е предал ценностите, за които и двамата воювали като млади. Според разказите на негови приближени Мугабе изпада в шок при посещенията на призрака, дори нарежда на прислугата да слага отделни прибори за госта и да му сипва от най-вкусните блюда. В края на краищата на Мугабе му писва да трепери постоянно и се обръща към професионален шаман да укроти и изгони призрака.

Вече и политиците ползват черни магии

Екстрасенси в залите на съда

Широко известно и до днес е увлечението по магии и екстрасенси на бившия президент на Перу Алберто Фухимори. Според слуховете, докато той управлява, си сътрудничи с цяла група екстрасенси. Това обаче не му помага да избегне вътрешнополитическата криза и корупционни скандали. През 2000 г. Фухимори е принуден да избяга позорно в Япония.

След пет години се мести в Чили. Там обаче скорострелно е екстрадиран в родината си. Първо срещу пороя от обвинения той мобилизира цяла армия адвокати. Те обаче не оправдават надеждите му. Така Фухимори отново вика на помощ старите си познати - ясновидците.

Според перуанските медии екстрасенската Саломе Ибарген (87) не пропуска нито едно съдебно дело на Фухимори. Тя винаги сяда на първия ред заедно с роднините на обвиняемия. Веднага се появяват слухове, че Ибарген е наета, за да прокълне с черни клетви прокурорите.

Ибарген е уверена, че Фухимори, осъден на 6 г. затвор, ще бъде освободен до няколко месеца. Хората в Перу твърдят, че предсказанията на престарялата ясновидка винаги се сбъдват. Предстои да видим..

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Имал човекът - дал ... -:)))))
Имал човекът - дал ... -:)))))
14.01.2011 17:18
Ей, ама верно ли този дал 4 милиона долара на шамана ? И още 2 милиона за материалното осигуряване, та общо цели 6 (шест)милиона долара. Ей, верно ли има такива балъци. М-дааа, на този наистина са му направили черна магия - обрали са го с негово съгласие.
- Ей чичка, и аз поназнайм туй-онуй. Ела при мене, само за 10 милиона евро, ако знаеш какво черна магия ще ти спретна.
Чакай да му запомня името на този.Сам Идем, аха, запомних го.
0
0