Загадките на странните черепи

Загадките на странните черепи

На няколко места по света са открити странни черепи, които приличат на черепи на извънземни. Те са открити в Перу и Мексико, както и на други места.

Това, което ги обединява, е странната им форма. Три от тези черепи са с удължена форма, огромни очни кухини и няма никаква възможност да се установи точната им възраст.

В долната си част тези черепи приличат на човешки, но в горната са много издължени. Първоначално се е смятало, че деформацията е постигната с древната техника на притискане на черепа след раждането на бебето, която е била известна в Египет и в други древни култури.

Но вътрешната част на тези черепи има точно такъв обем, колкото и нормалния човешки череп, разликата е само в обема. Освен това при процеса на изкуственото деформиране биха се деформирали и челюстите на черепа.

Най-вероятно тези черепи са принадлежали на някакъв древен вид хора или на извънземни същества, които са били хуманоиди. Обемът на черепната кутия на тези странни същества е като на съвременните хора, с тази разлика, че формата на старинните черепи е много удължена нагоре или назад.

Неандерталците и кроманьонците са имали обем на черепа до 1750 кубични сантиметра, а съвременният човек има едва 1450 кубични сантиметра обем на мозъка.

Внезапното намаляване на обема, което се е случило през 10 500 година преди новата ера, все още остава загадка. Черепите с конусообразен връх, от които са открити три броя, може да представляват алтернативен вариант на развитие на човешкия род.

Но най-странен е четвъртият череп, който не е толкова издължен, колкото е сплескан и с огромни очни кухини. Големината на черепната кутия е 3200 кубични сантиметра.

Челюстта на този череп е същата като на съвременните хора. Това, че черепите не са били променяни изкуствено, е ясно от факта, че принадлежат на възрастни хора. Когато черепът на децата е бил променян изкуствено с ритуална цел, те не са живеели дълго.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 2
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Биолог
Биолог
19.11.2015 14:53
Много фактологични грешки в статията. В хода на еволюцията обема на черепната кухина се увеличава, а се намалява площта на лицевия дял. Т.е. мозъчния дял на черепа прогресира, а лицевият дял става все по - малък. Неандерталците (палеоантроп) имат обем на черепната кухина ок. 1400-1500 куб.см., а кроманьонците (неоантроп) - ок. 1600 куб.см. Така че много глупости са написани в статията...
2
0
Георги
Георги
07.02.2015 11:34
"вътрешната част на тези черепи има точно такъв обем, колкото и нормалния човешки череп, разликата е само в обема"
Аха! С еднакъв обем, но се различават по обема!!! Много интересно!!!
1
0
Тед
Тед
12.10.2013 09:31
И кой точно изчисли, че промяната е станала "през 10 500 година преди новата ера"??? Що не дадете и точната дата! То бива некадърност, ама това...
1
0
Nobody
Nobody
16.03.2013 21:36
Само едно не мога да разбера. От къде черпите тази информация?Давайте ни препратки към източниците на вашата информация, или тя слиза от небето?Хубави статии, но без покритие. Стават за губене на времето, но не и за размисъл.
0
0
вики
вики
20.04.2012 23:07
я да се поровим малко из мистериите и загадките - стимулира мозъчните клетки, развива фантазията и вдига адреналина -;)
0
0
Stanislav
Stanislav
28.03.2012 21:19
Може да са били следващо ниво в човешката еволюция което се е провалило но едва ли са извънземни шансът да приличат на аз толкова много е толкова малак че дори невазможен по мое мнение но космосът е огромен така че там някаде може да има същества изглеждащи като наз
1
0