sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Едгар Кейси за бъдещето

Едгар Кейси за бъдещето

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123348
Едгар Кейси
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Почти всеки ден, няколко пъти дневно, в продължение на повече от четиридесет години, Едгар Кейси индуцира себе си в едно променено, „извън тялото” състояние на съзнанието и разкрива дълбоко проницателна и трудна за разбиране информация по различни теми, като например здраве, сънища, медитация, религии, и разбира се прераждането.

Информацията, която Едгар Кейси разкрива за бъдещето, е това, с което той е може би най-известен. Той предоставя информация за историята на човечеството от самото начало на съществуването му, та чак до далечно бъдеще, когато хората ще се развиват като същества със свръхестествени сили. Той описва една нова Ера на просвещение и мир, когато божествеността в човека ще се прояви на Земята.

Но преди това "Божие царство" да завладее света, Кейси предвижда световни събития, които могат да бъдат описани единствено като Апокалипсис, период на пречистване, включващ природни бедствия, които ще променят драстично повърхността на Земята, войни, икономически срив, както и социално - политически вълнения. Тези визии за бъдещето съвпадат с това, което се знае като NDE предсказания /преживявания в момент близък до смъртта/.

Кейси вярва, че тези ужасни бъдещи събития могат да бъдат предотвратени, ако човечеството промени своето поведение. И това е целта, поради която прави тези предсказания - да предупреди хората да се променят така, че пророчествата да не се случат. Тъй като Кейси със сигурност не е 100% точен в предсказанията си, се смята че това само доказва как някои от неговите апокалиптични пророчества са предотвратени. Така че, успешно може да се нарече това мрачно и гибелно пророчество, което не се случва.

Предсказанията на Едгар Кейси са станали добре познати в цял свят и може би точно по този начин той е успял да повлияе върху промяната в хората, така че да променят хода на историята достатъчно, че пророчеството да не се случи. Кейси неколкократно казва, че дори и Богът на Боговете не може точно да предскаже бъдещето, защото хората свободно ще могат да се променят и да променят бъдещето. В тази връзка Едгар Кейси прави препратка към Библията, когато Исус е попитан, кога ще се върне. И неговият отговор е: "Никой не знае за този ден и час, дори и ангели на небесата, нито Синът, а само Отец".

Пророчества на Едгар Кейси

Така че, предсказанието никога не е давано за никаква друга цел освен като предупреждение. Поради тази причина, едно успешно пророчество е това, което е било предотвратено и поради това не се е случило. Във връзка с пророческите способности на Едгар Кейси скептиците подчертават, че тъй като някои от неговите предсказания не са се случили, това означава, че са фалшиви. Но от друга гледна точка, може да се каже, че неговите предсказания са помогнали да се променят достатъчно хора, за да се предотврати случването им.

Едгар Кейси предвижда, че ще дойде време, когато всички хора ще осъзнаят своята отговорност един към друг - осъзнаване, което ще промени мисленето на човечеството като цяло. По време на разгара на Втората световна война, Кейси вижда възможност за един обединен свят и възраждане на чувството за духовност във всички краища на света. Когато е попитан през 1944 г., коя религиозна мисъл би повела света към най-голяма духовна светлина и разум, отговорът му е прост: Да обичаш Господ твоя Бог с цялото си сърце, и ближния си както себе си!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 6
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Анжел
Анжел
16.05.2013 18:46
Добре коментирано до тук,но и за прераждането греши няма прераждане,то и Ванга пророкуваше ,но се яви да каже на сестра си ,че е на дъното на ада нали.Странно ,защо хората се вслушват предимно в гадатели.
1
10
ALEX
ALEX
12.03.2014 03:28
Не знаеш нищо за тази жена. Никога не е казвала, че има прераждане. Като са я питали дали има такова, е казвала, че не разбира какво точно я питат - тя никога не е била наясно какво точно се случва след смъртта; както и никога не е ИЗВИКВАЛА мъртвите с разни ритуалчета като окултистите; просто е препредавала какво питат и мислят мъртвите хора за техните близкии, а самата тя не им е задавала въпроси.
2
2
красимир
красимир
02.11.2012 09:31
Човек,който е отворен към добротата е без съмнение отговорен към хората около себе си и обратното.За това и политиците не приличат на човеци.Те са същества със съвсем различен софтуер от останалите човеци.Политиците не са виновни за това,което изговарят.Лошото е че,изговореното от тях,практически се реализира,а ние потърпевшите и бъдещите поколения ще носиме,като хомот до края на дните си.
6
1
мишо
мишо
11.04.2012 10:16
Едгар Кейси е велик. Живял е по същото време като нашият Петър Дънов. Неговите пророчества и лекциите на Учителя, препоръчвам да се четат от управляващите и най-вече от сегашните ! Ако не ги разберат , тежко и горко ни, но и на тях...
8
0
Хриса
Хриса
03.07.2011 19:13
За първи път влизам и чета в този сайт и какво ми направи впечатление-това че всеки може да прочете написаното и да се съгласи или да отрече потънал в съмнения към написания текст.Аз ще се изразя с по-прости и достъпни за всекиго думи за нещата от живота които всеки знае,но в забързаното ежедневие забравя или се сеща тогава когато някой друг го каже или напише.Много ли е трудно ХОРАТА да бъдем хора едни към други,трябва ли да се съдим за делата или грешките,нима ни е дадена такава сила?Защо да не благодарим за това което имаме-слънце,вода,плодородна почва,хляб имаме в ръцете си.Нека сме добри към близки,познати и непознати,към другите които имат нужда от помощ-толкова ли е трудно?Защо е необходимо да се дават пари за врачки и гадателки-превърнали всичко в бизнес и лесна печалба.Трябва ли някой да ни напомня че всички сме еднакви....Нека погледите ни бъдат устремени към децата ни-бъдещето е в тях .....
12
1
lilqna aleksandrova
lilqna aleksandrova
18.03.2011 13:38
Боже, според мен много е спорно това. Аз съм реалистка и за мен това е глупост. Вярно е, че хората трябва да се променят за добро.
2
2
теди
теди
30.01.2011 16:17
Моля се това да стане, колкото се може по-скоро. В тези трудни времена, в тази духовна криза, която води след себе си и икономическата криза дано много от хората се осъзнаят, че трябва да станат по-добри както в постъпките си, така и в мислите си. Всичко, което ни се дава е плод от нашето духовно израстване,а трудностите ни се дават, за да се осъзнаем и да търсим доброто в себе си. Нека да станем по-добри и в Библията е казано. Ако имаш 2 ризи, дай една на приятелят си. Има хора, които имат в изобилие всичко, нека да не дават половината от всичкото, но поне трохички ще са достатъчни за бедните в тази криза, за да оцелеят. Една спасена душа и обърната към доброто и любовта в живота, е много по-ценна дори от целия свят. Нека да не се самозабравяме, когато Бог ни даде милостта си да не сме лишени от материалните блага на този свят. Нека не забравяме, че сме хора и ако днес помогнем на някого, то след време някой ще ни протегне ръка на нас. Уважавам големите пророци, защото те ни казват истината, която може да ни изведе от кризата в душите ни и от кризите изобщо. Моята мечта е да видя щастливи хората на улицата, да помогна на колкото се може повече хора, ако не с материално, то духовно.За съжаление трудностите в живота озверяват много хора, вместо да се обърнат към доброто, те стават още по-зли, тръгват по фалшиви врачки и баячки и продават душата си на д.... за пари и материални ценности. Втакива случаи на тези хора много трудно може да им се помогне. А има една приказка: Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.
6
0