sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Делфините – наследници на Атлантида

Делфините – наследници на Атлантида

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669358
Делфин с дете
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Интуитивният ум е свещен дар, а рационалният – верен слуга. Ние сме създали общество, което възвеличава слугата, а е забравило дара.” - Алберт Айнщайн.

Древните предания за атлантите разказват, че те имали изключително високо развити технологии, медицина и култура. Те притежавали знания за пречупването, увеличаването и съхраняването на енергия с кристали. Китайската акупунктура е съвсем малка част от медицината на Атлантида. Атлантите дори открили универсалните закони на Вселената, използвайки интуицията си. Според някои легенди сред нас до ден днешен живеят потомци на древните обитатели на Атлантида. Делфините са смятани за „преродилите” се души на Атлантида. Затова може би делфините имат толкова изумителни „ирационални” способности, които ние тепърва ще опознаваме.

Делфините – жизнерадостните терапевти

Делфините са известни с интелигентността си, но едва ли някой е предполагал да ги види в ролята на лечители на хора. Точно това обаче предлагат в океанския парк в град Нандзин в Китай, специлизираните центрове в Русия, Франция, САЩ, Израел, Турция, Украйна и др.

Тези бозайници имат осезаемо терапевтично въздействие върху всякакви нервни и когнитивни разстройства и дори аутизъм. Смята се, че делфините имат силно развита чакра на третото си око, която се свързва с ясновидството. Така те благоприятстват връзката между сърдечната чакра и тази на третото око при човека. Ето защо хората чувстват внезапно прилив на енергия и безпричинна радост, когато влязат в контакт в делфин.

Делфин и дете

Делфините могат да усетят вибрациите на увредения орган, дори на отделната увредена клетка, проучвайки ги със своите ултразвукови вълни. Доказано е, че посредством тях се подобрява, като цяло, функционирането на нервната система у човека. Не са един или два случаите, когато лечебната сила на делфините е подобрила значително състоянието на много трудно подвижни деца, чувствителни подобрения са наблюдавани и в състоянието на деца-аутисти, деца, страдащи от синдрома на Даун или дори при засегнатите от церебрална парализа.

Както обясняват специалистите, делфините не просто предразполагат децата към общуване и ги успокояват. Високочестотните звуци, които те издават, стимулират нервната система и събуждат „заспалите” нервни клетки.

Осемгодишно британско момче, претърпяло мозъчно увреждане при раждането, е проговорило за първи път след плуване с делфини във Флорида. Момченцето Ники Брайс, първоначално е бил подложен на традиционно лечение без успех, въпреки че лекарите са смятали, че то имало физическата възможност да говори.

Само след няколко дни в Центъра за човешки Делфин терапия в Маями, където децата плуват с бозайниците, той произнася спонтанно първите си думи. Според майката на Ники „има нещо вълшебно, което се случва между деца и делфини, нещо, което мисля, че ние никога няма да разберем напълно".

Учените се опитват да открият защо делфините може да имат терапевтичен ефект върху страдащите от депресия и хора със затруднения в говоренето.

Смята се, че подводните звуци на делфините, с които те комуникират, играят силна терапевтична роля при хората, които ги слушат.

Санкт Петербург е първият град в Русия, отворил комбиниран развлекателен и терапевтичен „делфинариум". В центъра се лекуват 15 пациенти на ден с различни проблеми от лошо зрение или слух до синдром на Даун и аутизъм. Центърът вече има списък от над 500 чакащи пациенти от цялата страна и чужбина, търсещи лечение.

Медицински специалисти предполагат, че делфините са способни да използват сонарите си да помогнат на хората с неврологични заболявания да се отпуснат и да се отворят към нови преживявания, твърди доклад на Си Ен Ен.

Много от тях вярват, че взаимодействието с делфините може да има терапевтичен ефект върху заболявания като дори депресия и други физически и психически неразположения.

Делфинът и човекът

Делфините – грижовните акушерки

Руският учен Игор Чарковски дълго време се е занимавал с изследване на подводното раждане, което е смятано за един от най-естествените начини на израждане на плода в съвременната медицина. Чарковски и екипът му пристигнали с една родилка на Черно море, за да роди във водата. Те се подготвяли да й помагат, а жената била в морето на дълбочина около 60 см.

Внезапно, без никой да ги е чакал или търсил, се появили три делфина, разбутали хората и взели всичко под свой контрол.

Бозайниците преминали успоредно нагоре-надолу около тялото на жената, а действията им приличали на сканиране. Жената възкликнала „Чувствам се невероятно! ". Родила без каквито и да е болки и страх. По нейни думи изпитвала удоволствие.

Оттогава се създала нова практика - да се използват делфините като акушерки, която днес е широко разпространена. В момента на раждането те излъчват нещо от своите сонари, което наистина успокоява майката и новороденото. Легендите приписват на децата, родени с помощта на делфини изключително висок коефициент на интелигентност.

Време е да преосмислим отношението си към тях и към целия заобикалящ ни жив и прекрасен свят. Да променим нагласата си и от най-умните същества на планетата да станем и най-добрите и отговорните. Нека приемем с благодарност невероятния шанс да общуваме с тях. Имаме какво да научим и какво да им дадем. Радостта от срещата с делфините е безценна, инспирираща и дълбоко трансформираща за всекиго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
516
412
316
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
28.03.2014 00:07
Делфините са невероятни, уникални създания! Няма такова живо същество като тях! От всички статии, филми които съм гледала съм останала с впечатлението, че да си в близост до делфини е сякаш общуваш със създание на по-висше, на духовно ниво. И недейте да спорите дали хората или делфините са по-висши. Делфините поне помагат на хората, а вие самите колко често виждате някой да помага на друг БЕЗ да има някаква полза след това?
7
0
Хм
Хм
05.07.2013 09:18
До аз: не са единствените, китовете също са бозайници.

До линавираассаами: както е тръгнало скоро няма да има какво да научаваме от природата защото незнайно защо тази част от природата която е близо до нас все повече изчезва.

До Лилия: Тъпа, по-тъпа, Лилия.
1
1
куул гърл
куул гърл
12.06.2013 06:57
Лилио ти щеше ли да можеш да рисуваш и строиш с перки?Великолепна статия.Де да бяхме и ние хората толкова толерантни.Както казва Графа-А дано ама надали;)
4
0
Лилия
Лилия
24.09.2012 21:42
Много хубава статия. Обаче да се спори кой е по-по-най....няма смисъл. Като са толкова умни, какво са създали?1 Отговор?! построили, написали, нарисували..... Нищо.
0
4
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.03.2014 23:55
А какво са разрушили? Ние - хората унищожаваме собствената си планета. Нима това не е един от най-ярките признаци на глупост у нас? Ние може да сме умни, интелигентни и да създаваме и творим, но много малко хора мислят на духовно ниво, а още по-малко се замислят над това не какво се създава, а какво се руши.
5
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
03.09.2012 20:21
Има още много неща които тепърва ще научаваме от природата и от живота изобщо. Но най-вече трябва да се научиме на толерантноста към другите същества на планетата.
2
0
Нора Константинова
От няколко години лятото имам удоволствието да пътувам с ветроходна яхта около гръцките острови - Скопелос и Скиатос , а там е пълно с делфини . Всеки път щом стигнем до местата с делфините ги чакаме с нетърпение . Появяват се сякаш от нищото и започват да плуват с нас . Можеш спокойно да си потопиш ръката във водата и да ги докоснеш . Те не бягат от нас , напротив . Толкова са красиви и спокойни . Имам усещането за нещо свръхестествено . а колко са бързи ...красота ! Пожелавам на всеки да изпита поне веднъж това невероятно удоволствие да плува с делфините !
7
0
аз
аз
04.05.2012 23:41
Още една прекрасна статия.Делфините са невероятни създания. Единствените същества на Земята, които първо са обитавали сушата, (500 млн.години) и после са се преселили в морето. С повечето сухоземни същества процеса и бил обратен. Те са млекопитаещи, живораждащи и използват 1200 "думи" при общуването си, за разлика от хората, които ползваме ок.800. И аз като чуя и гледам клипове, как японците ги избиват масово и правят кървава сеч в морето, за да ги ядат, ми иде да им пусна още една атомна бомба (ако можех)
8
0
Асен Ал., сирак
Асен Ал., сирак
14.01.2012 20:52
Моля, моля. Хората са прости и злобни. Алчни и агресивни. Все си мисля, че е грешка човек да обитава повече тази планета. Въздуха е мръсен, шум от автомобили, простотия по улиците... и още куп такива потресаващи неща. Човека е измекяр и мръсно изчадие на мрака. Трябва по-скоро да бъде изтрит от лицето на планетата Земя.
3
2