sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да разпознаем лъжата

Как да разпознаем лъжата

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k983
Как да разпознаем лъжата
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

На всеки му се случва да лъже, но се случва и да го лъжат. За да разпознаете лъжата и да знаете какво издава вас самите, докато лъжете, трябва да внимавате.

Много често лъжецът се издава, като в началото на разговора казва едно, а след това казва нещо съвсем различно. Гневът, който трудно се скрива, също може да го издаде.

Проявата на емоции обаче все още не е доказателство за лъжа. Най-добрият начин да скриете емоциите си е да използвате фалшиви емоции. Вместо да дадете изблик на отрицателните си емоции, усмихнете се.

Как да разпознаем лъжата

Прекалено продължителната усмивка издава фалш. Лъжецът се издава и с непредпазливи изказвания, тъй като трябва да внимава и за емоциите си и понякога му е трудно да подбере нужните думи.

Лъжецът доста често прави езикови грешки, но не всяка грешка на езика е признак за лъжа. Върху лицето на лъжеца се виждат едновременно две емоции – едната издава това, което лъжецът иска да скрие, а другата е в съответствие с това, което казва.

Мимиката издава лъжеца. Внимателно наблюдавайте лицето на събеседника, когото подозирате в лъжа. Когато лъже, ще видите микроемоции върху лицето му, които проличават за части от секундата.

Асиметрията също издава лъжата. Ако по време на разговор върху лицето на човек се виждат за малко асиметрични гримаси, най-вероятно той не е искрен.

Израженията на лицето, които продължават повече от десет секунди, издават лъжа, освен ако не става въпрос за изключително силна емоция.

Така например силното учудване трае около секунда. Ако човек първо изрази учудването, а едва след това направи учудена гримаса, той най-вероятно лъже.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 8
3 8
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ahahahahaa
ahahahahaa
13.10.2014 23:37
Везувий.
1
0