Как правилно да гледаме на кафе

Как правилно да гледаме на кафе

Всеки иска да открехне завесата на бъдещето и да разбере какви са отговорите на въпросите, които го вълнуват. В тази ситуация помага гледането на кафе.

Перуанските индианци са гадаели по утайката от кафе, преди да тръгнат на лов. Това гадание е добило световна популярност през седемнадесети век, а в Европа то се превърнало в истински хит.

Основното предимство на гледането на кафе е неговата достъпност. Във всяка къща има смляно кафе. Благодарение на тонизиращите свойства на кафето са се появили и легендите за неговата магическа сила.

Гледането на кафе е свързано с ритуали. Кафето се приготвя без добавка на захар и се изпива много бавно, с наслада от всяка глътка. Бързането е забранено.

След като кафето е изпито, чашата се взима в лявата ръка и се правят няколко движения по посока на часовниковата стрелка, като леко се раздвижва утайката.

Чашата се похлупва с чинийка и се обръща. Сега е моментът да се концентрирате върху въпросите, които ви вълнуват. Оставете пет минути кафето.

Докато се стича, то ще образува интересни фигури, които ще предскажат вашето бъдеще. Символите на дъното на чашата разказват за настоящето, рисунките на стените на чашата – за бъдещето, а петната върху чинийката – за миналото.

Женската глава предрича успехи в любовта. Същото се отнася и ако има пеперуда, стара дама, лилия, четириъгълник, диамант, цвете. Розата означава скорошна сватба.

Крава, ключ, дом, ножица, подкова, гущер или врата означава скорошен успех. Предвестници на нещастието са мечката, бикът, гробът, враната и обувката.

Добри новини очаквайте, ако видите устни, жаба, ангел и риба, а камилата, лебедът, мухата, квадратът и вилицата предричат подобряване на финансовото положение.

Предупреждение за болест и раздяла са гроб с кръст, бухар и бесило. Доверете се на интуицията си, когато разгадавате значението на символите.

Виж повече

Рейтинг

5 19
4 12
3 6
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Г
Г
06.07.2014 23:28
Удачно ли е сам да си гледаш на кафе, слушал съм истории колко било лошо:)
3
1
Симо Петков
Симо Петков
26.03.2014 07:53
"Перуанските индианци са гадаели по утайката от кафе, преди да тръгнат на лов. "
---------------------
Кафето расте диво в една долина - долината Кафаа .. от там е и сортът Мока!
Как точно индианците, на един друг континент- Южна Америка, са си доставяли кафе, от долината Кафаа .. тайна ест великая!
0
0
аси
аси
10.11.2012 15:45
яае
1
0