sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Походката издава настроението

Походката издава настроението

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Походката издава настроението
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

По походката може да се разбере какво е моментното състояние и настроението на човека, както и да се разкрие какъв е характерът му. Важна е скоростта, големината на крачките и други детайли.

Широките крачки издават целеустременост, желание за делово общуване, предприемчивост и проправяне на път към целта с цената на всичко. Малките къси крачки са характерни за жените.

Такива крачки издават сдържаност, напрежение, гъвкавост, бърза реакция и ясна мисъл. Бавната и подчертано широка походка издава желанието на човека да се изтъкне.

По този начин той демонстрира своята сила и превъзходство над останалите. Такъв стил на ходене обаче не е естествен, той е фалшив и лесно се разпознава.

Походката издава настроението

Прекалено отпуснатата походка говори за липса на интерес, безразличие, известен снобизъм, както и за липса на самодисциплина. Честите бързи крачки с периодични нарушения на ритъма изразяват вълнение и страх.

Ритмичната походка с полюляващи се бедра при жените издава самоувереност. Влаченето на краката е характерно за мързеливите и отпуснати хора.

Гордото пристъпване, което отстрани изглежда малко театрално, говори за самовлюбеност и високомерие, както и за нежелание да се зачита чуждото мнение.

Вдървената походка, когато краката са напрегнати по неестествен начин, издава плахост и притеснение, липса на контакти с хората. Прекалено резките крачки и размахването на ръцете говорят за прекомерна активност и желание за изпълнение на целите.

Добре изправеният човек е самоуверен, чувства се в безопасност и е склонен да се довери на някого. Прегърбването говори за смирение, покорност и угодничество.

Неподвижността на тялото при ходене е самозащита, така постъпват хората, когато не се чувстват на подходящото за тях място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати