Левичарите - родени за велики лидери и творци на изкуството

Левичарите - родени за велики лидери и творци на изкуството

Гениите и политическите лидери са "леваци". Оказва се, че Господ е надарил с необикновен талант и дарби тези, които не умеят да си служат с дясната ръка. Светът е управляван от леваци, които са се превърнали в едни от най-могъщите люде на планетата. Доказателство за това са: Юлий Цезар, Александър Велики, Наполеон, Бенджамин Франклин, Бил Клинтън.

"Леваците" празнуват на 13 август. Това е техният ден, в който никой няма право да ги критикува, че правят всичко обратно на останалите.

Казват, че светът е създаден за десничари. Но вместо да се обезкуражат от неудобно разположените предмети и някои очевидни несправедливости, "леваците" доказват, че са също толкова талантливи и добри, колкото и останалите. Според учените дясното полукълбо на мозъка, което контролира леворъките, “отговаря” за музиката, изкуството, творчеството и гениалността. Затова и повечето леворъки са известни, богати и умни.

Представяте ли си всичко около вас изведнъж да стане наобратно – сякаш влизате като Алиса в Огледалния свят? Мишката на компютъра се премества вляво, бутоните и те изперкват странно – левият клик е десен, а десният – ляв. Налага се да режете картинки за децата с лявата ръка, да вдигате наздравици също с нея, да бутате изречението напред, когато пишете, вместо да го влачите на върха на химикалката.

Ето така горе-долу, май се чувстват леворъките. Защото светът е "създаден" за десничари. Но "леваците" съвсем не хленчат, нито страдат. Напротив. Пък и за компенсация на неудобствата си имат един цял ден в годината – 13 август.

Астрологията е категорична, че вторник е щастливият ден на населението, което го дава вляво. Любопитно е още, че съществува дори “страх от леворъчие”, което си има термин синистрофобия. Казват, че всички са родени “десничари”, но само гениалните преодоляват този недостатък. Съществува и слух, че октоподите имат само една дясна ръка. Твърди се още, че от петимата създатели на компютрите “Макинтош” четирима били "леваци".

Рейтинг

5 4
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

Изпрати
ТЕДИ
ТЕДИ
11.07.2013 03:03
И аз съм левичарка и съм много щастлива от този факт.Ние наистина сме различни от останалите хора :)
0
0
Иван
Иван
18.06.2013 00:39
А Адолф Хитлер къде го забравихте? Или пък Алберт Айнщайн?
Между другото Божидар Димитров също е левичар.
А и аз също де :)
0
0
Преско
Преско
12.06.2013 07:23
Аз също съм левичар, с което се гордея не знаех, че имаме празник! Дясната ръка я ползвам главно да режа и да ползвам мишката на компютара. ;)
0
0
Роси
Роси
28.05.2013 08:47
И аз съм левичарка и много се гордея с това ,гордея се , че съм по-различна от останалите :) , все още не може да се каже , че съм преуспяла , но имам много идеи , от които все някоя ще е успешна. Бивша спортистка съм и лявата ръка винаги ми е била превъзходството пред останалите . Не бях чувала , че си имаме собствен празник , но сега като знам , с нетърпение го чакам , непременно ще почерпя и с гордост ще казвам за какво точно черпя ! :)
0
0
Георги Спасов
Срам на вас! Пропуснали сте Леонардо да Винчи! А отй е гений! Е, аз съм десничар, но ви поздравявам от сърце. Един вид ако нямаше левичари светът щеше да е различен, съдейки есе от това, колко бележити хора са левичари! Не сме в Средновековието, левичарите вече не са въплъщение на дявола, гордейте се с това и за напред!
0
0
мелани
мелани
24.02.2012 06:04
аз също съм левичарка дори в училище преди ме биеха по-ръката за да не пиша с лявата.да сега пиша с дясната но само това рисувам режа храня се с лявата ръка .с дясната ми е ужасно трудно.нищо друго освен да пища не мога да правя с дясна ръка но това не ми прави впечатление.чувствам се добре
0
0
хихи
хихи
15.09.2011 13:39
Ха, ха,ха, "леваци", не знам дали нарочно са сложили това определение в статията, но се казва левичар.
0
0
Таня
Таня
22.05.2011 15:19
Аз също съм левичарка и се радвам от този факт. Да си левичар, те прави малко различен, а аз обичам да съм различна от останалите.
0
0