Левичарите - родени за велики лидери и творци на изкуството

Левичарите - родени за велики лидери и творци на изкуството

Гениите и политическите лидери са "леваци". Оказва се, че Господ е надарил с необикновен талант и дарби тези, които не умеят да си служат с дясната ръка. Светът е управляван от леваци, които са се превърнали в едни от най-могъщите люде на планетата. Доказателство за това са: Юлий Цезар, Александър Велики, Наполеон, Бенджамин Франклин, Бил Клинтън.

"Леваците" празнуват на 13 август. Това е техният ден, в който никой няма право да ги критикува, че правят всичко обратно на останалите.

Казват, че светът е създаден за десничари. Но вместо да се обезкуражат от неудобно разположените предмети и някои очевидни несправедливости, "леваците" доказват, че са също толкова талантливи и добри, колкото и останалите. Според учените дясното полукълбо на мозъка, което контролира леворъките, “отговаря” за музиката, изкуството, творчеството и гениалността. Затова и повечето леворъки са известни, богати и умни.

Представяте ли си всичко около вас изведнъж да стане наобратно – сякаш влизате като Алиса в Огледалния свят? Мишката на компютъра се премества вляво, бутоните и те изперкват странно – левият клик е десен, а десният – ляв. Налага се да режете картинки за децата с лявата ръка, да вдигате наздравици също с нея, да бутате изречението напред, когато пишете, вместо да го влачите на върха на химикалката.

Ето така горе-долу, май се чувстват леворъките. Защото светът е "създаден" за десничари. Но "леваците" съвсем не хленчат, нито страдат. Напротив. Пък и за компенсация на неудобствата си имат един цял ден в годината – 13 август.

Астрологията е категорична, че вторник е щастливият ден на населението, което го дава вляво. Любопитно е още, че съществува дори “страх от леворъчие”, което си има термин синистрофобия. Казват, че всички са родени “десничари”, но само гениалните преодоляват този недостатък. Съществува и слух, че октоподите имат само една дясна ръка. Твърди се още, че от петимата създатели на компютрите “Макинтош” четирима били "леваци".

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

Изпрати
анонимка
анонимка
01.02.2015 19:31
Аз също съм левичарка и добре ако някой казва че сме различни и все пак нали е хубаво да си различен да си различен не значи да бъдеш физически или психически овреден да си различен от повечето хора на земята е хубаво защото нали все пак трябва да се отличават с нещо от другите ако нямаше различие между хората щеше целия сват да е скучен или по точно казано без това различие между всеки един от нас светът щеше да е различен
Всеки човек е различен от другия
Всеки човек се различава с нещо хубаво или лошо от другия
Затова не се подигравайте на различните хора
Те просто са различни
Всички хора които прочетат това искам да знаете :
Най -хубавото нещо на света е да си различен
1
0
вили
вили
22.03.2014 18:34
Аз също син левичарка. Повечето хора все ме питат дали е трудно да се пише с лявата ръка, а аз им отговаря,че пиша тека както те с дясата е както и да е гордея се че съм различна и се радвам че има толкова известни хора,които пишът с лявата ръка.
2
0
Митко
Митко
01.03.2014 19:19
леваци сте вие дето пишете статията пе*али такива ... човек който пише с лявата ръка се нарича ЛЕВИЧАР
3
0
Аз
Аз
11.01.2014 16:23
Не знам дали сме различни левичарите, но така или иначе сме статистически по-малко на брой , от тези, които пишат с дясната ръка! Само по себе си това си е признак на различие :-)))) , поводи за празници трябва да има, колкото повече , толкова повече !
0
0
Даниела
Даниела
13.10.2013 14:55
Аз също съм левичарка и писането въобще работенето с лява ръка не е трудно...защото ние така сме свикнали. И изобщо не е странно чувството. Според мен е същото като десничаря само че на обратно.
0
0
Лъчезара
Лъчезара
14.08.2013 15:26
и аз съм левичарка и пиша изумително красиво!и когато пея винаги държа микрофона с лявата ръка!да на 10 съм но пея много хубаво и танцувам хубаво гордея се че съм различна!страхотно е и съм овен!винаги съм била на първо място в всичко
0
0
Константин
Константин
09.08.2013 21:57
"Представяте ли си всичко около вас изведнъж да стане наобратно."
"Ето така горе-долу, май се чувстват леворъките."

Аз съм левичар и не си представям всичко: "изведнъж да стане наобратно". То е въпрос на нагласа. Аз поне дори не се замислям че всичко е пригодено за "десноръките". Не мога да си представя да държа мишката на компютъра или скоростния лост с лявата ръка, просто защото съм свикнал да го правя с дясната.
0
0
Аз
Аз
11.01.2014 16:18
И аз съм левичарка, освен, че пиша с лявата ръка, нищо не държа наобратно, ни мишка, ни нож, ни ютия и т.н... пиши си доста хубаво, и изобщо ми е екстра, плюс никога не ми е правено забележка за писането с лява ръка :-))
0
0
александър радоев
левичарите са велики ни сме опората на света без нас левичарите десничарите щаха да загинат
1
0