Феноменални предсказатели

Феноменални предсказатели

През цялата история на човечеството е имало хора, които са се отличавали със способността да лекуват хора с допир и да предричат бъдещето.

Мишел Нострадамус, който е роден през 1503 година, е обичан и ненавиждан, критикуван и възхваляван. Той е оставил дълъг списък с пророчества.

Неговите пророчества са скрити в стихотворения и цифри. Тъй като пророчествата му се интерпретират по различен начин, някои смятат, че той е предсказал почти всички значими световни събития.

Феноменални предсказатели

Много хора обаче смятат, че тези пророчества винаги се прочитат и интерпретират едва след като събитието вече се е случило – т.е. нагаждат се текстовете към събитието. Въпреки това Нострадамус си остава най-прочутият предсказател.

Друг известен предсказател е монахът Авел. Той е роден през 1757 година. Според самия монах той получил способността си да предсказва бъдещето, след като се качил на небето и прочел две книги.

Монахът успял да предскаже точната дата на смъртта на руската императрица Екатерина II и други значими събития като опожаряването на Москва от французите.

Един от най-прочутите предсказатели е руснакът Волф Месинг. Той се родил през 1899 година. Той бил на единадесет години, когато избягал от дома си и стигнал до Берлин.

Там попаднал на невропатолог, който открил необичайните му способности. Той предсказвал най-различни исторически събития, както и точната дата на смъртта на много хора.

Месинг успял да забогатее благодарение на различните шоупрограми, в които участвал. Един от най-прочутите му трикове бил да накара човек от публиката да си намисли какво иска да направи прорицателят на сцената, и той правел точно това, което даденият човек е помислил.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 13
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mihala
mihala
15.01.2014 06:52
Склонността на някои високоумствуващи люде, замъглява в много случаи реалната картина. Имам предвид предсказанията на Нострадамус.
0
6