Едгар Кейси - сфинксът още пази тайните на Атлантида

Едгар Кейси - сфинксът още пази тайните на Атлантида

Едгар Кейси, най-странния и неоспорим ясновидец наричан от сънародниците си спящият религиозен пророк и най-тайнственият мъж в Америка, всъщност до края на живота си остава един скромен и слабо-образован човек.

Още като дете, в бащината си ферма в Кентъки, където е роден през 1877г., Едгар Кейси проявява способности за свръхестествено възприемане. Казва на родителите си, че разговаря с привидения, които понякога са сродници или пророци.

Прилаганите от него лечения са странни и противоречиви, но винаги успешни. След като излекува застрашения си син от ослепяване с промивки с танинова киселина, истинско безумие дотогава, според лекарите, Американската лекарска асоциация признава способностите на Едгар Кейси и официално му разрешава да дава “психически консултации”, а местният лекарски профсъюз сформира комисия от лекари, които присъстват на всички негови сеанси. Вече от половин век фондация “Кейси” във Виржиния Бийч продължава да анализира неговите многобройни записки - анализи.

Съдържанието на медицинските и житейските Кейсиови анализи е така неизчерпаемо и необозримо, че по-голяма част от вложеното там познание си остава още неизучно, неизследвано. Тепърва ни предстои да се учудваме на неговата безкрайна мъдрост и проницателност.

Едгар Кейси - сфинксът още пази тайните на Атлантида

Едгар предсказва двете световни войни и определя датите на започването и завършването на световната икономическа криза, спада й в 1933г., расовото насилие в Америка и т. н. Говори за смъртта по време на служебните им задължения на двамата президенти Рузвелт и Кенеди, но не споменава имената им. Най-революционните му пророчества са за Библията, за Антлантида, за живота след смъртта, за сребърната корда – канал, която се скъсва при смъртта, за значимостта на ендокринните жлези, особено на Лиденовата (още неоткрита).

СЕДАЛИЩЕТО НА ЧОВЕШКАТА ДУША Е В ЛИДЕНОВАТА ЖЛЕЗА

Разположена е в и над половите жлези. Чрез своя мрежа тя е свързана с различни части на тялото. Духовната връзка между тези части се осъществява чрез ендокринните жлези, но най-голяма част от тази свързваща, творческа енергия се намира в лиденовата жлеза, която до края на човешкия живот е във връзка с мозъчните клетки чрез реакции от страна на шишарковидната жлеза в основата на мозъка. Засега медицината знае само, че има клетки на Лейдиг, които са интерстициални и секретират андроrени (двуполови) или мъжки полови хормони. А знаем, че душата няма пол...

Много от анализите на Едгар Кейси говорят за въплъщения в Атлантида преди повече от 50 000 години пр. Хр. Според тях, Атлантида се е намира на огромен континент в Атлантическия океан, на запад от Европа. Но след като сама се унищожава от силите, които сама е задействала, намалява територията си и я свежда до остров Посейдония, сега известен под името Бимини, на неголямо разстояние от брега на Флорида. Според Кейси, точно там ще се повдигнат първите части на Атлантида от водата. А най-важните документи за историята на мощния и мистичния континент са пренесени в Египет и

СФИНКСЪТ ОЩЕ ПАЗИ ТАЙНИТЕ НА АТЛАНТИДА

Истинското послание на Великата пирамида е зашифровано, твърди Кейси, в един каменен доклад, изразен с езика на математиката и геометрията, чрез цвета и символиката на камъните в нея, чрез посоката на завоите в кридорите й. Тайните ще бъдат разкрити, когато се открие Залата на Записите – един малък гроб или пирамида, която лежи между дясната лапа на Сфинкса и река Нил. Това ще стане, когато се открие Храмът на Илтар в днешен Юкатан (Америка) и когато се завърши още един земен цикъл чрез промяна в положението на Земята, когато ще се завърне Великият Посветен.

Едгар Кейси умира на 5.01.1945г. в деня, часа и годината, които сам е предсказал: ”В пет сутринта ще бъда напълно излекуван...”, имайки предвид “от положението да бъде различен от другите”.

Рейтинг

3.8
Общо 25 гласували
5 13
4 4
3 3
2 1
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Наталия
Наталия
27.08.2012 22:16
Преди си мислех, че знам всичко за Атлантида, но слд като прочетох това се узумихх...нямам думии!
1
0
Евчето
Евчето
24.02.2012 21:24
Наистина много странно
1
0
ина
ина
28.11.2010 16:05
Въображението ми се готви да експлоадира. А любопитството ми е до небето като прочета нещо подобно.
1
0