sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Странни погребения

Странни погребения

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k982
Странни погребения
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

В Китай, Индонезия и Филипините има много места, където хората погребват покойниците си по странен начин – ковчезите се закрепят към скалите и висят във въздуха.

Според много източни народи скалите са най-доброто място за погребение, тъй като те са стълбата, която свързва небето със земята и душата на покойника по-лесно стига до небесата.

В Грузия векове наред хората, които живеели в планинските райони, оставяли покойниците си да бъдат изядени от орлите. Първото, което изяждали хищните птици, бил черният дроб.

Затова хората смятали, че душата се намира точно в черния дроб. Смята се, че древният мит за Прометей, който бил наказан от боговете, като бил прикован към скала, а орел кълвял черния му дроб, има общо с древните погребения на хората от планините.

В Токио съществува гробище, известно с името Янака. То е известно с цъфтящите си вишни, а над гробовете има каменни табели, които са разположени плътно една до друга.

Върху всеки гроб има съд с вода, за да може душата на покойника да пие, когато й се иска. Върху много надгробни плочи има надписи с червени букви – това са имената на живите вдовици върху надгробните камъни на съпрузите им. По този начин те се подготвят да бъдат отново с тях в отвъдното.

Мемориалният парк „Нирвана” е една от забележителностите на Малайзия . На пръв поглед той изобщо не прилича на гробище. В него има цветни лехи, водопади и всичко е проектирано според фън шуй.

Малайците смятат, че закупуването на парцел в това гробище е чудесна инвестиция. В мемориалния парк има огромна статуя на дракон, която се намира сред цветни лехи и изкуствени рекички.

В румънското село Сепънца най-голямата забележителност е Веселото гробище. Всяка година хиляди туристи посещават това гробище. Художникът Стан Петрашу правел надгробни плочи за съселяните си през 1935 година.

Те са направени от дъб, боядисани са в светлосин цвят, а върху този жизнерадостен фон е изобразена професията на покойника или начинът, по който е починал.

Има нарисувани тъкачка над стана си, вещица над казан, а под всяка картина има надпис. Особено забавни са надписите, които мъже са поръчали за тъщите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.03.2019 01:39
Винаги съм бил ваш клиент, повода е друг
0
0
Анонимен
Анонимен
20.03.2019 01:36
Вчужбинса съм
0
0
Маги ;)
Маги ;)
27.06.2014 19:57
Много интересно....ма доста странни традиции имат тези хора...
1
0