sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-невероятните съвпадения

Най-невероятните съвпадения

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k967
Най-невероятните съвпадения
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

В живота на всеки човек се случват неверотни съвпадения. Например мислите за някого, а той ви звъни точно в този момент. Но има съвпадения, които изглеждат направо невероятни.

Известният писател Марк Твен се родил през 1835 година в деня, в който покрай Земята прелетяла Халеевата комета. Много други хора също се родили в този ден.

Но писателят починал през 1910 година точно в деня, в който Халеевата комета отново минала покрай Земята. Интересното е, че той предсказал деня на смъртта си.

Той написал: „Аз съм се появил на този свят заедно с Халеевата комета и най-вероятно ще изчезна, когато тя се появи отново”. Колкото и да е странно, бил е прав.

През 1898 година писателят Морган Робъртсън написал повестта „Бездна”, в която пътнически лайнер, който се нарича „Титан”, потъва през април на път към Ню Йорк след сблъсък с айсберг.

В повестта по-голямата част от пътниците загиват заради липса на спасителни лодки. Истинският „Титаник” потънал при същите обстоятелства четиринадесет години по-късно.

На 28 юни 1900 година италианският крал Умберто I минавал през град Монца и решил да хапне в ресторант. Оказало се, че собственикът не само че се казвал Умберто, но приличал на него, все едно му бил близнак.

Жената на собственика на ресторанта имала същото име като кралицата на Италия. Смъртта на Умберто настъпила след време от изстрел, същата съдба сполетяла и краля.

Британският офицер майор Самърфорд няма как да не вярва в съвпаденията. Той бил ударен от мълния, от което се парализирал от кръста надолу през 1924 година.

Той се пенсионирал и заминал в провинцията. Докато ловил риба, мълния ударила дървото, под което той седяла. Това парализирало цялата дясна половина на тялото му.

След две години майорът отново можел да ходи. През 1930 година, докато се разхождал из парка, той отново бил ударен от мълния, която го парализирала напълно.

Той починал две години по-късно, но това не спряло мълниите. Четири години по-късно надгробната му плоча била разцепена на две от мълния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 19
4 9
3 10
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Lara
Lara
13.07.2014 08:28
Олеле!...Това написано от Дайси си е чисто съвпадение!Лично аз не съм имала никакви съвпадения досега!
0
2
м
м
09.03.2013 22:33
На мен ми се е случвало да усещам и после се случва нещо например:веднъж се прибирах и като стигнах на ъгъла започна да ми става тежко ,а на следващия ден премазаха с кола мъж на отсрещния ъгъл и много пъти.
1
3
Valleto
Valleto
28.12.2011 16:30
написаното от Daisy изглежда просто невероятно
тва е некво нереално съвпадения на нещата просто значи явно съдбите на хората се приповтарят
което може би значи,че има определен брой съдби и през определен период от време те се падат на хора и с времето се повтарят
2
0
Krasimira Petkova Dimitro
Като дете често сънувах чудовища. Сега съм под властта на магия и демони.Няма съвпадения. Всичко е съдба.
2
0
Daisy
Daisy
26.12.2011 22:02
Toва е доста интересно : "Има и други, не по-малко озадачаващи съвпадения и поредица от факти, свързващи по необясним начин събития от живота на двама американски президенти Абрахам Линкълн и Джон Кенеди.
Абрахам Линкълн е роден през
1818 г.; Джон Кенеди е роден през
1918 г. (разликата е 100 години)

Линкълн става президент на САЩ през 1860 г.; Кенеди става президент през 1960 г.
(разликата отново е 100 години)
И двамата са южняци; преди да станат президенти са били сенатори; по време на своето управление се придържат към демократични възгледи и защитават гражданските права. И двамата са убити в петък, с куршум в тила. И двамата в присъствието на съпругите си.
Линкълн е убит в театър "Форд", Кенеди пътувал с автомобил "Линкълн", произведен от фирмата "Форд". След убийството приемник на Линкълн става Ендрю Джонсън, роден през 1808 година; приемник на Кенеди след убийството - Линдън Джонсън, роден през 1908 година.
Убиецът на Линкълн - Джон Бут (John Wilkes Booth) е роден през 1839г.
Ли Харви Осуалд (Lee Harvey Oswald) е роден през 1939. Двамата убийци са от южните щати, и двамата споделяли екстремистки възгледи. И двамата са убити, преди да бъдат осъдени. Бут стрелял в Линкълн в театъра, полицията го открива в склад; Осуалд стреля в Кенеди от прозореца на близкия склад с книги и се скрива в театъра.

Линкълн имал личен секретар с фамилия Кенеди. Той настоявал президентът да не отива в театъра във вечерта на убийството.
Секретарката на Кенеди Емили Линкълн съветвала президента да отмени пътуването си в Далас.

Малко преди смъртта си Линкълн посетил градчето Монро (Monroe, щат Maryland); Кенеди преди смъртта си посещава Мерилин Монро (Marilyn Monroe).
Имената на двамата президента (LlNCOLN и KENNEDY) са 7-буквени, на техните приемници (ANDREW JOHNSON и LYNDON JOHNSON) - 13-буквени буквени, а на убийците им (JOHN WlLKES BOOTH и LEE HARVEY OSWALD) - 15-буквени . "
10
0
АЗ
АЗ
26.12.2011 20:50
тоя последния явно сериозно е ядосал Зевс :D:D
10
0
bakopako
bakopako
26.12.2011 18:33
Ами мисля че наистина е невероятно.И на мен ми се е случвало да знам какво ще кажат някои хора преди да са го казали...
1
0