sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Домакинстване по време на сън

Домакинстване по време на сън

Нина НордНина Норд
Джедай
788548
Домакинстване по време на сън
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Да спите и в същото време да домакинствате – коя жена не мечтае за това? Китайката Сю от град Юхан в провинция Хубей, не мечтае за това, тъй като това е реалният й живот.

Четиридесет и шест годишната жена пере дрехи, когато има пристъп на лунатизъм. Тя ходи насън не по-малко от десет пъти в годината и всеки път чисти, пере и подрежда.

Когато се събуди на следващата сутрин, тя не помни нищо и винаги благодари на мъжа си, че цяла нощ е домакинствал, за да я отмени. Мъжът й е сложил големи катинари, с които заключва къщата нощем, за да не отиде съпругата му да пере при съседите.

Над два процента от жителите на планетата ходят насън. Над двадесет и пет процента от лунатиците стават жертва на травми след нощните си похождения.

Домакинстване по време на сън

Понякога те падат от прозорци, като погрешно ги приемат за врати. Деветнадесетгодишният Джонатан Патек от общежитието на Чикагския университет е паднал от четвъртия етаж по този начин.

Много е опасно лунатик да има достъп до ключ за кола, защото е възможно да катастрофира, тъй като въпреки че може да шофира, той няма да има необходимите реакции.

Лунатиците обожават да ходят по ръбовете на покриви. Важно е обаче да не извикате името им, защото тогава се стряскат, събуждат се и вероятността да паднат е стопроцентова.

Някои лунатици изминават десетки километри, когато са в състояние на лунатичен сън. Много често децата ходят насън, но с възрастта това отминава.

Лунатизмът се появява заради специфични промени на някои гени. Активацията на тези гени предизвиква състояние, близко до парализа на нервната система, което пречи на хората да се събудят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest