sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човешката душа

Човешката душа

Човешката душа

Човекът не е сам, тъй като от първия проблясък на съзнанието му с него винаги е невидимо същество – неговото второ „аз”, неговата душа. Не е ясно коя част от тялото ни поражда бурята от емоции, които изпитваме всеки ден.

Това определено не е само мозъкът. Той е суперкомпютър, чиито възможности все още не са разкрити докрай. Но мозъкът ни е само машина, която се грижи за всичко.

Има нещо друго, което ни кара да разделяме света на добро и зло, и да се съмняваме в нещо, дори когато сме пред прага на смъртта. Някои хора вярват, че душата е просто невидимо същество, което живее в нас.

Това е същество, което е безобидно и невинно, което е изтъкано само от емоции, дадени ни в противовес на разумния ни мозък. Душата ни кара да се вълнуваме и дори да спорим със самите себе си.

Човешката душа

Когато се съмнявате в нещо, когато спорите наум, вие разговаряте с душата си. Точно тя ви помага, като ви насочва да вземете вярното решение. Тя е най-добрият ви приятел.

За разлика от тялото ви, тя не остарява. Затова старият човек вътрешно се чувства все още съвсем млад, изпълнен с много сили в дълбините на душата си.

Никой не знае откъде се появяват душите и къде отлитат, когато напуснат човешкото тяло. Но се знае след проведени експерименти, че човешкият организъм намалява с няколко грама секунди след смъртта си.

Смята се, че това е душата. Не се знае кой насочва душите към планетата ни и към телата ни. Но без тях ние не бихме могли да се чувстваме истински хора.

Но е ясно, че без душа ние щяхме да сме само безчувствени роботи и сигурно щяхме да сме по-умни и по-практични, но колкото и да е разумно такова съществуване, сигурно би било ужасно скучно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 12
4 7
3 8
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Георги
Георги
30.05.2015 21:15
Човешката душа е софтуера който движи тялото ни,затова хората казват така е писано.Писано и изпратено до всеки незнайно от кого Затова ние го наричаме БОГ.И както купчина части/Компютъра/ уживява мисли и изчислява след инсталиране на СОФТУЕРА ,софтуера който няма тегло и не се виждавижда при инсталиране вдъхва живот на машината/душата на машината/,така някъкъв вид софтуер (ДУШАТА) бива пратен до всеки от нас.
1
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
17.03.2014 00:20
Аз лично не мога да си обясня какво е душата и дали тя има физическа плътност, но пък съм убедена (по мои лични представи и виждания, разбира се), че тя съществува. Според мен душата сме самите ние, а тялото е само физическа обвивка. Но както казах, това е моето мнение по въпроса и нямам намерение да го налагам на никого. Все пак, всеки има право да вярва или да не вярва в каквото си поиска.
6
0
Л.
Л.
16.09.2014 21:54
Човекът като умира олеква с няколко грама защото мускулите се отпускат, когато те са стегнете човекът тежи повече.
Реших да чета за душата защото чувствам странно неща за което нямам обяснение.
Аз помня първите си часове когато се родих, помня че видях зелени дървета, небе и хора но сякаш исках да говоря да ги назовавам по имена но не можех да говоря тъкмо бях се родила. Помня като бебе исках да назовавам нещата по имената им но не можех да говоря бях бебе на няколко месеца, аз помня всичко това. Аз съм на 29 но когато говоря хората се изненадват сякаш съм на поне 100 години, дори аз се изненадвам от нещата които говоря, че аз от къде може да ги знам. Понякога се гледам в огледалото и ми идва мисъл.. Това моето тяло ли е ... Тези неща не казвам на хората знам че не е нормално. Това час от нещата който се случват. Понякога си мисля че в мен има душа на възрастен човек..
6
0
ели
ели
27.07.2013 00:20
според мен човешката душа не тежи изобщо,това е съзнание,мисълта,чувствата,това мисля че е душата5
0
Анонимен
Анонимен
11.09.2018 04:36
Lol molqte svarjise s mene
0
0
Роси
Роси
19.04.2013 10:32
Въздухът,който се намира в белите дробове също се издишва при смъртта и си има тежест или така нареченото:последно дихание.
0
3
Анонимен
Анонимен
11.09.2018 04:39
L/ svarjise s mene feisbyk /isay aldinov gent belgiq
0
0
Discoveery_Channel
Discoveery_Channel
05.04.2013 13:53
Душите сме си самите ние ако някой го определя като друг вид значи е плашещо тъп глупак.Не е чел библията
0
4
душата на човека
душата на човека
19.03.2013 16:17
Много глупости пише тук душите сме си самите ние в тяло.Което ние самите го напускаме когато то умре.
1
0
Теодосиева
Теодосиева
15.01.2012 18:20
Бихте ли ми казали кой е публикувал тази статия.Трябва ми име и фамилия.
0
0
Адриана
Адриана
16.12.2011 22:29
Душата тежи 21 грама, осведоми се малко повечко! ;)А и по темата може да се спори доста, смята се, че е душата, тази, която напуска тялото след смърт, а газовете.Но както казах-може да се спори...
0
1