Духовете съществуват, твърдят някои учени

Духовете съществуват, твърдят някои учени

Енергията и духа на човека не умират заедно с физическото му тяло. До този извод стига самият Айнщайн. Ученият, който променя представите за заобикалящия ни свят вярва, че след смъртта, от човека остава неговата енергия. Тази енергия всъщност е душата.

Духовете, привиденията и призраците представляват изображение без носител, най-често олицетворяващи душата на починал човек. Духът или духовете не се въздействат от физичните закони. Това е и причината за възможността на духовете да се телепортират. Обикновено призраците могат да преминават без затруднение през предмети.

Други версии за произхода на духовете се позовават на схващането, че духът и тялото заедно съставят нашата същност. Когато тялото престане да функционира, духът преминава на друго ниво на съзнанието. А призраците са просто неспокойни духове, чието преминаване в следващия свят не е било успешно поради една или друга причина. Уникално свойство на духовете е, че те могат да се материализират и дематериализират. Много хора твърдят, че присъствието на духове понижава температурата в помещението. „Благодарение” на тях се предизвикват нарушения в работата на електрически уреди.

Духовете съществуват, твърдят някои учени

Великият учен, създал Теорията на относителността, някога е твърдял, че пространството около нас е наситено с невидима за простото око субстанция, наречена етер. Според законите на физиката етерът заема по-фино ниво на организация на материята. Всяко материално тяло, съставено от молекули и атоми, може да се разгради чак до съставящия ги физически етер, като при това се отделя енергия, значително по-голяма от ядрената или термоядрената. Тълкованията на някои от съвременните учени са, че „етер” представлява освободената енергия след смъртта на човека. Тези техни теории противоречат на официалното становище на научното съсловие, според което духовете не съществуват, а обясненията за тях са свързани с привидения като халюцинации. За сега единствено изследователите, изолирани в периферията на научните кръгове, правят опити да измерят достоверността на загадъчните явления.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
АБВ
АБВ
18.07.2012 16:16
Една вечер преди две години се събудих с усещането за опряно коляно до крака ми. Леко се притесних преди да отворя очи озъзнавайки, че съм сама но продължавах да усещам тяло. Мисълта ми беше "трябва да се справя, сигурно от преумора мозъка ми прави шеги". Повдигайки се за да седна в спалнята видях тялото на братовчедка ми и се стреснах. Тя беше починала преди дни. Наум си мислих за халюцинация. Тъкмо да тръгна да ставам и телепатично сякаш ме попита не се ли радвам да я видя. Уверявах се че не е истина. Тогава ме "попита" как съм. Казах, че май не съм добре много и бързах всичко това да свърши. Тя "сподели" че е дошла да ме види. Като я питах как е, не трябва ли да е в друго измерение и има ли Бог ми "каза" че не знае, още била тук и чакала, иначе била добре, но скучаела. Казах и че винаги ще я обичам и станах за да отида в кухнята за сок. Когато се върнх в стаята вече я нямаше легнала на леглото ми. Странно ми е как така я усетих, видях и говорихме. Позвъних на майка и и тя ми каза че след ден ще е 40-то и. Предположи,че е дошла да се збогуваме. Появила се е и на сестра си и и казала да прочете определена книга. Съшата поровила в интернет и установила, че такава книга наистина има.
1
0
АБВ
АБВ
18.07.2012 15:30
Ако са халюцинации привиденията, защо мъжа който видях няколко пъти в квартирата си се оказа свекър на хазяйката ми, който са гледали точно в тази стая преди да почине и е погребан с дрехите в които го описах разказвайки и. Не знаех че е имала свекър в тази къща, защото беше строена скоро. Истината обаче се оказа друга. Този човек сякаш беше от плът, но знаех че няма как да е влезнал в стаята ми, а и ставяше хладно. Стоеше и ме гледаше в очите. Сложиха звънец в стаята за да сигнализирам, но винаги се сковавах от страх. След срока напуснах квартирата.Това бе 1986г.
Няколко дни след погребението на дъщера ми през 2000г. плетейки седнала на леглото усетих присъствие в стаята и вдигнах глава. Материализира се детенцето с рокличката с която я изпратихме. Чувствата ми бяха много смесени. Започнах да се убеждавам че ми се превижда от любов и мъка. В това време се позвъни на вратата. Поколебах се дали да стана и мина покрай детето което виждам, но реших да бъда смела, тъй като те първа трябва да се боря с мъката си. Излизайки в коридора се засякохме с мъжа ми който също бе тръгнал да отваря. Само се спогледахме. Той отвори и отвън стоеше другото ни детенце с много странно изражение. Поканихме го да влиза, но не помръдваше от мястото си. Поглеждаше ту баща си ту мен с някакво очакване. Зениците му се бяха разширили и в недоумение прошепна: "Чухте ли я?". Прегърнах го и веднага се стекоха сълзите ми осъзнавайки, че не съм си внушавала за видението в стаята преди малко. Влизайки в жилището детето ни сподели, че е чуло стъпките на сестричката си как тича по коридора към вратата и викала:" Чакай, аз ще ти отворя". Мъжът ми сподели как се е почувствал странно излизайки в коридора. Каза:"Сякаш малката беше тука". Тогава ги заведох в спалнята и им разказах как се появи, къде точно стоя. Обобщавайки фактите, стигнахме до извода, че по едно и също време и тримата сме станали свидетели на непонятно за нас събитие, което няма как да отречем.
Дали това е феномен или нарушена биохимия в организма ми така и не намирам обяснение с годините в търсене на истината. Колкото повече чета, толкова повече разбирам колко малко знам :)
1
0
Blago
Blago
27.05.2012 15:37
Това е напълно невярно и е нечестно да се приписват такива неща на Айнщайн. Това си е грубо изопачаване на неговите разбирания за вселената. От чисто научна гледна точка, когато човек умре, това е краят. Невроните умират, информацията която някога е съществувала в тях се изгубва. Бих искал да вярвам в рая, ада, еднорози, леприкони и елфи, обаче след като е повече от ясно, че подобни неща не съществуват, не мога умишлено да лъжа себе си. Е, добър опит все пак...
0
3
тервел
тервел
17.01.2016 17:11
Ти пък откъде знаеш, че не съществуват? Древните хора нещо са видяли за да твърдят за такива същества. Живот има след смъртта.Има много хора по света които имат спомени от предишни животи, и вече доста учени са на това мнение. Прочети малко, интересувай се вместо да не четеш и да говориш глупости. То тялото ни е така да се каже превозно средство в това измерение. Ние сме душа, не тяло, осъзнай го.
0
0
БУРЧИН
БУРЧИН
26.04.2012 21:27
няма духове несам виждала и за това не вярвам
0
1
ТТервел
ТТервел
17.01.2016 17:13
Т по тая логика няма панди, не съм виждал, лъвове няма, крокодили, няма, мечки няма, не съм виждал и за това не вярвам. Глупак.
0
0
Dariq-777
Dariq-777
01.04.2012 18:05
Да духове съществуват и аз съм ги викала.ТОВА НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБА ПСИХИКА.Само просветените ги виждат.ОПАСНО Е ДА НЕ ЗНАЕШ КАКВО ПРАВИШ,ТЕ МОГАТ ДА ТЕ НАРАНЯТ...
0
2
Sirius
Sirius
09.02.2012 14:00
Да!Тях ги има!
0
0
Георги
Георги
05.12.2011 22:20
Е и аз се колебая дали наистина съществува такова нещо. Както може би сте чували: "Всички знаят, че има духове, но никой не ги е виждал."
0
0