Поверия за остри предмети

остър предмет

Ако жена убоде пръста си с игла, да очаква приятна изненада. Ако човек изгуби игла без конец в нея, ще срещне любимия си човек, а акоиглата е била с конец, очаква го раздяла.

Ако задържите една минута пред сърцето си две кръстосани игли, това ще ви защити за един месец от урочасване. Ако настъпите игла, предстои ви разочарование в най-близките ви приятели.

Ако падне нож на пода, скоро в къщата ще се появи неочакван гост. Когато подавате нож, не го подавайте с острия край към вас – това предвещава сериозно скарване.

Не оставяйте нож с острието нагоре, защото така ще предизвикате нещастие. Не се яде от острието на нож, защото така ще ви се случи нещо неприятно.

Не подарявайте на приятели ножове, както и други режещи и остри предмети. Според поверието обаче не трябва да отказвате, ако някой ви подари нож, защото ще ви се случи нещо лошо.

Ако подадете на някого ножица, като острието й сочи към вас, провокирате сериозен конфликт с този човек. Ако подадете на половинката си ножица по този начин, чака ви раздяла.

Ако се порежете с ножица, това е знак за коварство от страна на ваш приятел, който ще ви изненада неприятно и ще развали отношенията ви с близки хора.

Ако ножицата падне на пода, това е знак, че ви очаква пристигането на няколко гости, които не сте виждали от много дълго време и които няма да ви предупредят за пристигането си.

Ако не искате да имате гости дълго време, когато ножицата падне на пода, веднага я вдигнете, ударете с нея по пода и кажете „Стойте си вкъщи, там ви е добре”.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Tend
Tend
30.03.2013 18:53
Това е меко казано налудничаво и глупаво.Чисто и просто суеверия, без които можем да минем.Как е доказано всичко това че е истина?
3
0
анай
анай
10.02.2012 11:07
и аз така мисля :Д
1
3
Terran
Terran
09.01.2012 01:49
Чудя се как ги измислят тея работи...
5
3