sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Свръхестествените способности на човека

Свръхестествените способности на човека

Свръхестествените способности на човека

През тридесетте години на миналия век бил прочут американският актьор Джеймс Агърд от Небраска. Гласът му се чувал на разстояние от над шест мили.

През осемдесетте години на миналия век малко френско момченце шокирало учените в родната си страна. То можело с точност да каже на коя страница е отворена книгата, която е отворил човек.

Оказало се, че няма никакъв трик, просто детето имало уникално зрение, което отразявало отзад напред цифрите на номера на страницата върху роговицата на окото на човека.

Сред смятаните за свръхестествени способности на хората е например потта с черен цвят. Тя е известна като хромидросис. Черният цвят е най-често срещан, но има също така хора с червена, синя и зелена пот.

Свръхестествените способности на човека

Пойкилотермизмът е характерен за хора, чиито тела приемат температурата на околната среда, както се случва с рептилиите и рибите. Такива хора обикновено имат ледени ръце.

Някои хора сменят епидермиса си като рептилиите. В края на деветнадесети век в окръг Кларк, Мисури, САЩ, бил известен Саймън Бъскирк, който сменял кожата си на всеки свой рожден ден.

Тя слизала от ръцете му като ръкавица, а от краката му – като чорап. Когато старата кожа изчезвала, се появявала буквално бебешка кожа. Човекът си имал колекция от кожени ръкавици.

Регистрирани са стотици случаи с малки деца, на които при нещастни случаи е била откъсвана горната част на някой от пръстите на ръцете.

Ако раната не се зашие, много често се случва от зарастващата рана да израсне нормален пръст с нокът и дактилоскопични линии.

Нервната система на обикновения човек е способна да генерира електричество, но не и да го запазва. Но някои хора могат да събират електричество, а след това да го изхвърлят при допир.

През 1988 година китайският работник Ху Дибо повалил няколко души, до които се докоснал, тъй като ги удрял мощен електрически удар.

Има хора, които привличат метални предмети, но има и такива, които могат да повдигат само с докосване на пръстите си стъкло, дърво и други материали.

Руската кранистка Юлия Воробьова била ударена от триста и осемдесет волта ток през 1978 година. Тя изкарала два дни в моргата, тъй като лекари установили смъртта й.

По време на аутопсията от тялото й рукнала кръв и тя се събудила. След събуждането си тя можела да вижда триизмерно вътрешностите и костите на хората и се превърнала в един от най-добрите диагностици в руската медицина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати