sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ескимосът левичар е магьосник

Ескимосът левичар е магьосник

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k980
Ескимосът левичар е магьосник
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Ескимосите смятат, че левичарите са магьосници. В Мароко левичарите се наричат със същата дума, с която се нарича и дяволът.

Инките са избирали левичари, които да се превърнат в лечители и магьосници. Северноамериканските народи смятали, че левичарите са родени под щастлива звезда.

Жените, които раждат дете след четиридесетия си рожден ден, имат сто и двадесет пъти по-голям шанс да родят левичар, отколкото родилките на двадесет години.

Около 10-12 процента от жителите на планетата са левичари. По-често това са мъже, жените в по-голямата си част използват основно дясната си ръка.

Ескимосът левичар е магьосник

Официалният ден на левичарите се отбелязва на тринадесети август. Това събитие почита левичарите и осведомява обществото за трудностите, с които те се сблъскват.

В различните епохи левичарството се е разглеждало по различен начин – като вреден навик, като признак на обладаване от демон, като следствие на невроза, но и като знак за творчески и музикални способности.

Между най-известните левичари в света са Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн и Бенджамин Франклин, Хенри Форд, Моцарт.

Хората, които си служат с дясната ръка, имат по-изявени вербални навици. Левичарите са по-талантливи в математиката, архитектурата и ориентирането в пространството.

Левичарството се предава по наследство. В британското кралско семейство левичари са Кралицата майка, кралица Елизабет Втора, принц Чарлз и принц Уилям.

Само един процент от хората на планетата могат да си служат еднакво добре и с двете си ръце. Ако левичар повреди лявата си ръка, ще се научи да си служи по-бързо с дясната ръка, отколкото десняк да се научи да си служи с лявата при увредена дясна ръка.

Мозъкът на левичарите обработва емоциите по различен начин от десняците и затова левичарите са по-възприемчиви към отрицателни емоции като гняв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Иво
Иво
30.11.2011 18:34
Левичар сам по рождения но сам от тези 1 % хора които могат да си служат и с двете ръце еднакво добре за абсолутно всичко :)
0
0
Marto
Marto
02.11.2011 00:19
Напълно съм съгласен с последния абзац. Смея да го заявя, защото и аз съм левичар. RESPECT

Има и организация на левичарите до колкото знам, която се занимава с улесняването на бита на левичарите, като производство на инструменти специално за левичари например. За съжаление, обаче, не знам нищо повече относно тази орг.
0
0