sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да победите аерофобията

Как да победите аерофобията

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k982
Как да победите аерофобията
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Много хора са убедени, че нещо ще им се случи, ако седнат в самолета, а подобен страх може да лиши човек от много възможности. В света има прекрасни места, до които се стига само по въздух.

Трябва да се откажете от мечтите си да ги посетите, или да се опитате да се преборите със страха си. За тази цел ще ви помогнат някои елементарни съвети.

Човешката природа е такава, че ни плаши всичко неизвестно. След като разберете всичко за турбулентността, ще разберете, че това е естествено явление, от което не си струва да се страхувате.

Научете повече за устройството на самолета и принципите на работа на механизмите му. Когато разберете, че този вид транспорт е един от най-безопасните, ще ви е по-лесно да се справите със страха си.

Как да победите аерофобията

Установено е, че стресът, предизвикан от закъснението и бързането за полета още повече задълбочава страха от летенето. Затова направете всичко възможно да пристигнете на летището навреме.

Не прекалявайте и с това обаче, защото ако пристигнете много рано на летището, ще се изнервите от чакането и страхът от летенето ще се задълбочи отново.

Докато летите, мислете за нещо, което ще правите, след като пристигнете. Къде ще отидете, какви места ще посетите, какво ще си купите – на вас и на близките ви.

Фината моторика има успокояващи свойства. Вземете кубчето на Рубик, броеница или обикновен молив – нещо, което може да въртите постоянно в ръцете си.

Общуването е начин да забравите за страха си. Поговорете с човека до вас. Ако разговорът е интересен, дори няма да усетите, кога сте пристигнали на желаното от вас място.

Вътрешното ви състояние е свързано с външното. Ако ръцете ви панически стискат подлакътници, а самите вие сте потънали в седалката, едва ли ще се отпуснете.

Изправете гърба и раменете, опитайте се да се усмихнете и ще се почувствате по-добре. Не се отказвайте от храната по време на полет. Храната повишава нивото на кръвната захар, а това, от своя страна, намалява чувството на тревога.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати