sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езикът на животните

Езикът на животните

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
хъски
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Сигурно бихте искали да разбирате езика на животните. Той може да предаде много емоции на вашия домашен любимец, които бихте разбрали по-лесно, ако можехте да разпознавате всеки един нюанс от тях.

Животните общуват помежду си по различен начин. Така например слоновете общуват помежду си не само с тръбене, но с инфразвук, който хората не могат да чуят.

Така те контактуват с други слонове на големи разстояния. С помощта на инфразвуци слоновете координират групата, привличат партньори в любовния период и демонстрират сила.

Вероятно сте забелязали колко трудно бихте могли да накарате една кокошка да млъкне. Още докато е в яйцето, пиленцето започва да писука едно денонощие преди излюпването си.

петел

Кокошката го успокоява със специални звуци. Пиленцата общуват помежду си с повече от двадесет различни звука. Характерният звук, който издават кокошките, докато кълват, сигнализира другите кокошки за наличието на храна.

Хиените не се смеят, защото им е смешно, въпреки че в анимационните филми е използвана с тази цел тяхната способност да се смеят. Смехът им има за цел да предаде информация за доминирането и идентичността на отделните индивиди.

Такъв смях често се чува, когато хиените започнат да се бият за храна. Кучетата ръмжат по три начина – за да защитят храната си, когато се забавляват, и когато са уплашени.

Всяко едно ръмжене е сигнал за останалите кучета. За хората ръмженето звучи по един и същи начин, но чувствителният слух на кучетата го разпознава.

Сомовете издават скърцащ звук, когато са уплашени. Това често става, когато рибарите ги извадят от водата. Те издават този звук, като търкат шиповете на гръдните си плавници в улеи в раменете си.

Тези скърцащи звуци се използват за предупреждаване за опасност. Те обаче се използват и по време на любовна битка, както и при битка за храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest