sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Десетте урока на Буда

Десетте урока на Буда

Десетте урока на Буда

Нормално е да се започне с малко или както казва Буда, стомната се пълни постепенно, капка по капка. Не пренебрегвайте малките стъпки, те ще ви помогнат по пътя към успеха.

Помнете, че мисълта е материална. Това, което представляваме, е резултат от това, което мислим за самите себе си. Ако говорите и действате с лоши мисли, ще ви преследват нещастия.

Буда е казал, че съзнанието ни е всичко. Ние ставаме това, за което мислим. За да живеем правилно, трябва да напълним мозъка си с правилните мисли.

Научете се да прощавате. Когато сдържате отрицателните емоции към някого в себе си, това е същото като да хванете горещи въглени, за да ги хвърлите по някого – ще изгорите вие.

Десетте урока на Буда

Когато освобождавате онези, които сте затворили в затвора на непрощаването, вие сами се освобождавате от този затвор. Учете се да прощавате бързо.

За да се развивате и да постигате успехи, трябва да действате, и то всеки ден. Славата е за всички, но могат да я спечелят само онези, които не спират да действат.

Според древна поговорка Бог дава червей на всяка птица, но не го хвърля в гнездото й. Буда е казал.: „Аз не вярвам в съдбата, която се стоварва върху хората, когато действат. Но вярвам в съдбата, която се стоварва върху хората, когато те бездействат.”

Опитайте се да разберете хората около вас. Трябва да направите големи усилия, за да разберете гледната точка на другия човек. Когато усетите гнева да ви завладява, унищожете го.

Изслушайте другия, разберете гледната му точка и ще ви постигне спокойствие. Съсредоточете се върху това да бъдете щастливи, а не върху това да сте винаги прави.

Живейте в хармония. Тя е в сърцето ви, не я търсете на друго място. Хармонията са нови възможности, които зависят само от вас.

Научете се да благодарите. Благодарете за шанса да познавате такива чудесни хора като вашите роднини, за това, че сте здрави и затова, че сте живи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 15
4 8
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Снежинка
Снежинка
05.11.2014 16:48
Много вярно.Винаги се придържам към всичко по-горе написано!!!
1
2
бодхисатвананда
бодхисатвананда
01.07.2013 10:29
хахахахах
забавни кометари...
кой противопоставя Вярата срещу думите на пробудения?!
ако сте вникнали, защо съдиш, че вникването е само за избраните?! ;)
оммммммм
1
2
kami
kami
30.06.2012 07:11
Много умни работи са написани-само да има кой да вникне в тях.
1
4
Genata
Genata
05.01.2012 23:44
IronPie - Koi e bog ? Svetni me
1
2
IronPie
IronPie
11.10.2011 19:39
Бъдете християни, вярвайте в Бог, а не в Буда какви са тези тъпотии ?
2
6
Ro
Ro
26.05.2014 23:43
Може би имаме мотив да вярваме в Буда,а ?
1
1
unogundur
unogundur
08.10.2011 11:16
Добро утро. До кога с физически инстументи ще мерим нематериалната плът ?
3
0
Blagoy Peev
Blagoy Peev
07.10.2011 18:31
В европейския център за ядрени изследвания ЦЕРН учените регистрираха движение на елементарни частици със скорост по-висока от тази на светлината, съобщи Би Би Си.

Сноп от неутрино, насочен от ЦЕРН към подземната лаборатория „Гран Сасо“ в Италия, на разстояние от 732 км, е „пристигнал“ в крайната точка с няколко милиардни от секундата по-рано, отколкото ако се бе придвижил със скоростта на светлината.

Според директора на изследователската лаборатория на ЦЕРН, резултатите са невероятни.

С проведения експеримент с неутрино екипът на Антонио Ередитато поставя под съмнение постулатите на съвременната физика.

Според приетите в науката представи, скоростта на светлината е пределна за Вселената. Цялата съвременна физика и по-конкретно частната теория на относителността на Алберт Айнщайн се основава на разбирането, че нищо не може да надхвърли тази фундаментална физическа константа.

От три години голяма група физици от няколко десетки страни работи над проекта OPERA (Oscillation Project with Emulsion-Tracking Apparatus), посветен на изучаването на неутринните осцилации.

Целта на експеримента е да докаже хипотезата за превръщане на един вид неутрино в друг. (В науката са познати три вида неутрино – електронни, мюонни и тау неутрино.)

Доктор Ередитато и его колегите му са насочили към подземната лаборатория в Италия сноп от един вид неутрино – мюонния.

Целта е да се проследи колко от изпратените частици ще пристигнат в лабораторията „Гран Сасо“, превърнати в тау неутрино.

При експериментите учените са забелязали, че частиците изминават разстоянието с една щестдесетмилиардна част от секундата по-бързо от скоростта на светлината.

Тази парадоксална скорост е наблюдавана около 15 хиляди пъти, което позволява да се смята, че става дума за научно откритие, не за случаен резултат.

Изследователите подхождат към откритието изключително предпазливо, тъй като то може да преобърне съществуващите представи във физиката и разбирането за Вселената.[/quote]
1
2