sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Защо обществото има нужда от герои

Защо обществото има нужда от герои

Защо обществото има нужда от герои

Един от най-известните герои, които са описвани в световната литература, е Одисей, възпят от Омир. Гръцкият воин Одисей се изгубва, докато се връща от Троянската война.

Той губи още десет години, за да се сражава с различни чудовища и магьосници, както и да се съпротивлява на различни видове изкушения. Той постоянно получава наказания от боговете не за свои простъпки, а за тези на близките му.

Дори осъзнавайки, че боговете контролират съдбата му, той безстрашно се бори, за да се върне в дома си и да защити любимите си хора. За древните гърци Одисей е бил герой.

Самата дума герой произлиза от гръцката дума защитник. Голяма част от съвременните хора, ако не и всички, не смятат, че не биха се уплашили от митични чудовища.

Защо обществото има нужда от герои

Въпреки това обаче нуждата от герои не е изчезнала. Някои от съвременните герои са войници, които са проявили смелост, както и астронавтите, които рискуват живота си, за да изучават Космоса.

Според експерти обществото има нужда от герои, защото определя границите на стремежите на хората. Като избираме герои, ние определяме идеалите си.

Идеалите ни определят самите нас. Човек, който смята за свой идеал манекенка, има различен светоглед от човека, който избира за свой идеал борец за правата на жените.

Хора, които описват себе си като лоялни, самодисциплинирани и обичащи приключенията, често са с характеристики, които изграждат лидери. Такива хора могат да променят обществото.

Героите са хора, които обичат риска. Много от героите в човешката история са хора, които обичат силните усещания. Те не се страхуват от опасностите, стига те да ги приближават към целта им.

Много хора, които не обичат риска, са в състояние да последват човек, който в техните очи е герой, тъй като не се страхува да рискува в името на някаква цел.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати