sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Империи дълголетници

Империи дълголетници

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k970
Империи дълголетници
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Португалската империя е запомнена с това, че е притежавала един от най-силните флотове, които света някога е виждал. По-малко известен е фактът, че тя е съществувала до 1999 година (когато Португалия предава Макао на Китай), което я прави 584 годишна.

Това е била първата глобална империя в историята, действаща на четири континента, а се е зародила през 1415 година, когато португалците са превзели мюсюлманския град Куета в Северна Африка.

Португалската империя е рухнала по няколко причини, включително международен натиск и икономическо напрежение.

В пика на могъществото си, Османската империя е била разположена на три континента, обхващала е широк спектър култури, религии и езици.

Независимо от тези различия, империята е успяла да процъфтява цели 623 години, от 1299 до 1922 година.

Османската империя получила началото си като малко турско царство, като след отслабването на Византийската империя и отеглянето й от региона, Осман I разширил границите на империята си.

Последната точка на империята била по време на турската война за независимост, в резултат на която през 1922 година пада Константинопол.

Инфлацията, конкуренцията и безработицата са определени като ключови фактори за гибелта на Османската империя.

Свещената Римска империя се е разглеждала като възраждане на Западната Римска империя. Тя е смятана също за политическа противотежест на римската католическа църква.

Името й обаче, произлиза от това, че императорът е бил избран от избирателите, но бил коронован от папата в Рим. Империята просъществувала от 962 до 1806 година и заемала доста обширна територия, която в днешно време е Централна Европа, на първо място, това била голяма част от Германия.

Империята Куш съществувала приблизително от 1070 година преди новата ера до 350 година от новата ера и заемала територия, която сега принадлежи на република Судан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Лаик
Лаик
25.12.2014 11:50
А къде е Византия?Това че Свещената Римска империя е съществувала до 1806 година е пълна глупост и т.н.
0
0
ggg
ggg
02.01.2012 06:23
Popravete ci Godinite , koi pica tolko negramotno.
0
0