sanovnik.bg»Статии»Мистерии»И животните имат трето око

И животните имат трето око

И животните имат трето око

Туатарите, известни още като човкоглави, са животни, които приличат на гущери и живеят на територията на Нова Зеландия. Те са планетата ни от двеста милиона години.

Учудващото при туатарите е че имат трето око, което е снабдено с роговица и зрителен нерв, който е съединен от своя страна с главния мозък.

Това е истинско пълноценно трето око. Когато животното става на половин година, третото му око напълно се затваря с люспи и изчезва.

Третото око на туатарите се намира върху предната горна част на главата им. Не е ясно каква е функцията му, според някои версии то е, за да бъде нащрек малкото животинче.

На територията на Нова Зеландия живеят гигантските уета – това са огромни насекоми без криле, които израстват до размера на едра мишка.

Те тежат повече от средно голямо врабче и изглеждат като чудовищни скакалци с тънки крачета и огромно тяло.

Те са кротки същества и рядко нападат хора, само при самозащита. Хората обаче винаги се плашат от ужасния им вид и се опитват да ги унищожат.

Когато искат да разширят територията си, някои видове мравки изпращат кралицата в чужд мравуняк, където тя убива кралицата и започва да снася яйца в новия мравуняк.

Височината на обикновен мравуняк може да достига до три метра, като под земята са разположени още толкова, разпределени на специални стаи и с хиляди тунели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
~BloodyDay~
~BloodyDay~
14.02.2014 13:10
Това за мравките и кралицата им ме разби
1
0
Az be
Az be
22.02.2014 14:52
и мен ме разби.....връзката помежду двете статии беше колкото баба ми и подземна авиация :Д
1
0