Интересни факти за законите

Интересни факти за законите

Най-разпространената причина, заради която в САЩ се наема частен детектив, не е желанието за разкриване на изневяра, а преследване на длъжници.

През 1976 година известният рок певец Брус Сприйнгстийн прекарал една нощ в ареста, след като бил арестуван за опит за проникване на частна територията – имението Грейсланд, в което преди време живеел Елвис Пресли.

Първият класифициран от ФБР като Обществен враг номер едно е бил Джон Дилинджър.

Кечистът Скалата, чието истинско име е Дуейн Джонсън, има научна степен по криминология.

Интересни факти за законите

Известният с мъдрите си сентенции Конфуций е имал и официална работа – той е бил министър по криминални дела. Това е било през 501-ва година преди новата ера.

През деветнадесети век населението на Британия масово се оплаквало от повишеното ниво на насилието в театралните представления, което сега не шокира никого от телевизионния и кино екрана.

През 1969 година певецът Джими Хендрикс откраднал кола, за да успее да стигне до прочутия музикален фестивал Удсток.

Думата алиби на латински означава „на друго място”.

Гръцкият управник Драко, който е създал закони, известни като Драконовите закони, заповядвал да бъдат екзекутирани хора заради съвсем леки престъпления като откраднат кочан зеле.

Първата жена, екзекутирана по заповед на американското правителство, била Мери Сурът. Тя била обесена през 1865 година за съучастие в убийството на Ейбръхъм Линкълн.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати