Какво усещат умиращите

Какво усещат умиращите

Смъртта идва по различен начин, но обикновено се проявява като остра недостатъчност на кислород в мозъка. Ако потокът на окислена кръв към главата бъде спрян, човек губи съзнание след десет минути.

Смъртта настъпва след няколко минути. При удавянето, когато човек усеща, че потъва, той инстинктивно започва да се мята на повърхността на водата.

Той се бори да диша и не може да извика помощ. Това продължава около шестдесет секунди. След като човек потъне, той не вдишва около минута и половина.

След това вдишва вода, следва кашляне и по-голямо поглъщане на вода. Водата в белия дроб блокира газовата обмяна и това води до чувство на парене в гърдите, тъй като водата преминава по дихателните пътища.

Какво усещат умиращите

След това настъпва чувството на спокойствие заради началото на загубата на съзнание заради липса на кислород.

Инфарктът не винаги атакува внезапно и следва бърза смърт.

Повечето хора не звънят веднага на бърза помощ, а чакат от два до шест часа. Жените почти никога не звънят, защото те са свикнали с признаци от типа на гадене.

Десет секунди след спирането на сърдечния мускул човек губи съзнание и минута след това вече е мъртъв. В болниците могат да го върнат към живота с помощта на дефибрилатор и други методи.

При обилно кръвотечение се умира за няколко секунди или за часове. Загубата на половин литър кръв предизвиква безпокойство и слабост, а на два литра – световъртеж и объркване, а след това и припадък.

При пожар димът и огънят изгарят дихателните пътища, като лишават човек от възможността да диша. Освен от самото изгаряне, хората умират и заради отравяне от газовете и липса на кислород.

Те водят до главоболие и сънливост, а след това и до изпадане в безсъзнание.

Рейтинг

5 7
4 12
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (25)

Изпрати
Нина
Нина
27.05.2015 22:41
Хайде да не мислим за смъртта, тя все някога ще дойде. Живей за мига, това е правилото, не мисли за бъдещето и не отлагай хубавите неща за после. Животът е хубав, трябва да го живеем пълноценно.
9
0
ивайла
ивайла
05.05.2014 19:22
Е.. смъртта и данъците - най голямата сигурност.Живейте сякаш утре ще умрете - живейте като за последно - после - няма - или - знае ли се...
10
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
01.02.2014 00:48
Смъртта е адски гадна... докато го четох сякаш без да искам си представях процесите на умиране.. ама само лошите, без спокойствието и т.н. По принцип бих казала "не искам никога да ми се случва", но е неизбежно...
15
2
мимето
мимето
26.01.2014 14:52
Абе вие полудяхте ли, от една статия почнахте да си избирате начин, по който да умрете, вместо да се замислите как да направите живота си по-хубав.
Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на любов, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.
28
1
мариана
мариана
24.09.2013 19:07
При полов акт се умира от разрив на сърцето. Обаче кой може да издържи толкова много повторения без почивка?
8
3
BugsBunny
BugsBunny
20.09.2013 19:47
добре Вие хубаво казвате тва, ами ако човек почине при полов акт, тогава кво усеща?
2
0
elena
elena
14.09.2013 00:43
Не го мислете толкова,неизбежно е ,и колкото и да е мъчително и колкото дълго да продължи все пак са часове .И да не забравяме, че смъртта е част от живота.
2
0
mastersvn
mastersvn
11.08.2013 12:34
наистина тръпки ме побиха
5
0