Хората в кома

Хората в кома

Петдесет и три годишната американка Уенди Ричмънд страда от необяснимо заболяване. Всеки път, когато казва на децата си, че ги обича, тя изпада в кома.

При това тя може да остане във вертикално положение, но организмът й не реагира по никакъв начин на външни дразнители. Има медицинско име за състоянието й и то е катаплексия.

От него страдат над двадесет хиляди души по земното кълбо. То се изразява в това, че при силни емоции, положителни или отрицателни, човек изпада в състояние, близко до кома.

Хърватката Сандра Ралич била на тринадесет години, когато без видима причина изпаднала в кома и след двадесет и четири часа се събудила. Тя забравила родния си език и започнала да говори на идеален немски, без да го е знаела преди.

Осемдесет и една годишният Фрайл Анджело Де Лука паднал от дърво в градината си изпаднал в кома. След събуждането си той започнал да страда от болезнено желание за сексуални контакти и изхарчил всичките си спестявания за млади момичета.

Тридесет и девет годишният Тери Уолис се събудил след деветнадесет години в кома и казал: „Мама, пепси, мляко”.

Той бил на двадесет години, когато след празнуването на рождения ден на дъщеря си в петък, тринадесети юли, излетял от шосето и паднал от шест метра в река.

През всичките години, в които Тери се намирал в кома, родителите и съпругата му се грижели за него и го возели всеки уикенд в родната ферма, за да му помогне познатата обстановка.

Внезапно, по време от един на рутинните прегледи в клиниката, Тери видял дъщеря си, която разговаряла с лекарите. Интересен факт е, че Тери се събудил в петък, отново на тринадесето число.

Американецът Джон Роч, който страда от дистрофия на гръбначния нерв, доброволно се подложил на временна кома, за да не усеща невероятната болка, която го подтикнала към мисъл за самоубийство.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани
Дани
16.09.2011 16:17
Интересна статия.
2
0