Луд ли си, ако вярваш в извънземни

Луд ли си, ако вярваш в извънземни

Вие вярвате ли в съществуването на извънземни? Повече от 2/3 от американците вярват в съществуването на призраци, извънземни, астрология и други паранормални явления.

Луди ли са всъщност тези хора? Край историческите улици на тексаския град Джеферсън има много къщи, обитавани от призраци.

Ежедневно градът е посещаван от хиляди туристи, които вярват в паранормалното и извънземните. Джеми е от съседния щат Луизиана и смята, че призраците свидетелстват за съществуването на задгробен живот, в който тя вярва.

"Винаги съм вярвала, че след смъртта има нещо. Не знам дали оставаме на Земята или се пренасяме на друго място, но съм убедена, че има нещо друго", убедена е американката.

Психологът Браян Кронк е от Западния държавен университет Мисури в Сент Джоузеф. Неговите студенти изучават хора, които вярват в паранормалното.

Техният научен ръководител смята, че тези хора търсят отговорите на фундаментални въпроси. "За разлика от животните мозъкът на човека се опитва да предскаже бъдещето и да намери причина за събитията от миналото. Поради тази причина ние винаги търсим обяснение на случващото се", обяснява Кронк.

Той и други негови колеги са стигнали до извода, че хората, които вярват в паранормални неща, са напълно порядъчни и със здрав разум. "Те имат обикновена работа, семейство, плащат си сметките. Във всичко друго те отговарят на разбиранията ни за нормален живот, освен когато става дума за необичайното им хоби", пояснява ученът.

Специалистите са установили, че мъжете вярват повече в съществуването на извънземни, отколкото жените. Нежният пол пък се увлича повече по гадателки и духове.

Хората, които изпитват влечение към паранормалните явления, понякога търсят открития, например - доказателства за съществуването на НЛО или призраци. "Те се нуждаят от някакво откровение, по-дълбоко обяснение на Вселената и това, което се случва след смъртта", поясняват учените.

В наши дни вярата в свръхестественото се подкрепя от многобройни филми и телепредавания за призраци и НЛО.

"Погледнете само колко програми са посветени на тази тематика. Има паранормални реалити предавания. Има телевизионни компании, които работят единствено и само в тази ниша. Паранормалното се превърна в интересна част от нашата култура", допълва ученът.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
-Поли.!.!.
-Поли.!.!.
25.03.2014 18:51
Аз си мислех че извънземни не съществуват, но след тази статия и аз вече вярвам. Но си мисля че не е възможно извънземните да дойдат при нас защото сме много отдалечени.!
0
0
sofiq
sofiq
10.06.2015 16:02
Da otdale4eni sme,no tova nezna4i 4e Te ne mogat da ni poserqt-osobeno ako Sa s po-razviti tehnologii ot na6ite pone az taka si mislq
1
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
17.03.2014 00:13
Аз също вярвам в съществуването на извънземни, призраци и други паранормални и недоказани явления и "същества". И съвсем не мисля, че в това има нещо лошо или ненормално или смешно. А относно коментарчето на хм, нека те успокоя само, че не разбиваш ничий мечти. Това в какво вярваме и защо мислим така са си лично наши причини и убеждения.
0
0
hm
hm
11.08.2013 13:58
Не, не си луд, но си доста наивен. При положение че няма едно нормално доказателство... Не искам да убивам ничии мечти, но фактите са си факти.
0
5
Monny Monsterr
Monny Monsterr
17.03.2014 00:07
И при положение, че има адски много очевидци (някои лъжат, няма да споря), снимки (+доста фалшификати, и за това съм съгласна), необясними явления (при положение, че науката е супернапреднала в днешни дни). Наивното е не вярването в паранормални явления, а мисленето ти, че всичко което съществува е само това, което виждаме и разбираме. Това, че не знаеш за нещо и не разбираш нещо не значи, че то не съществува.
6
0
Мардж
Мардж
02.07.2013 11:52
Невъзможно е от безкраен космос да има само я планета живот!
5
0
kuncho
kuncho
25.09.2012 12:12
То неотдавна един доклад на Националното дружество на лекарите-психиатри изнесе данни, че 95 от всички американци имат психически девиации, така че нищо чудно. Спореед Юнг, норма е това, което преобладава, тоест лудите в САЩ са норма. А нормалните - като малцинство, следва да бъдат затваряни в лудниците. Яко, а?
1
1
mary
mary
18.05.2012 10:29
Между другото, нашата планета е най-красивата измежду всички планети.А и ученият е прав за това което казва, че хора които вярват в паранормални неща са със здрав разум и напълно порядъчни,умът на човек трябва да е чист като кристал за да може да вижда и вярва тези явления.
2
0
вики
вики
20.04.2012 23:38
аз например твърдо вярвам,че далеч не сме нито единствените разумни същества в безбрежният космос, нито най-умните
5
0
ellie
ellie
26.12.2011 21:28
Вселената е толкова голяма...огромна, с безброй галактики,в които има безброй планети. Не може Земята да е единствената във Вселената, на която може да има живот. Просто не е логично от толова безброй планети, само на една да се живее.
3
0