Истински истории за вампири

Истински истории за вампири

Според легендите вампирите са съживени мъртъвци, които през нощта излизат от гробовете и нападат хора, за да пият кръв.

Откакто тази дума за първи път влиза в употреба през 1734 г., митът за вампирите се разраства неимоверно. Ето историите на някои от най-прочутите истински вампири-убийци в света:

Кървавата графиня

Голям брой изследователи на вампирски престъпления считат унгарската графиня Ержебет Батори за първия документиран случай на човек, чийто убийства са мотивирани от жажда за кръв.

Легендата гласи, че един ден тя зашлевила една от слугините си, при което на ръката й капнала кръв от момичето. Графинята забелязала, че кръвта кара кожата й да изглежда по-млада. След този случай тя започнала да се къпе в кръвта на девици, за да възстанови изгубената си младост.

Ержебет била арестувана по кралска заповед и изправена на съд. В двореца й бил открит регистър, написан с нейния почерк, в който били записани имената на 650 жертви. Тя била призната за виновна и осъдена на доживотен затвор.

Ержебет Батори не е единствената унгарка, която намирала кръвта за апетитна. Няколко века по-късно един човек с романтичното име Бела Кис също открива своята жажда.

Бела Кис

Нечестивите деяния на този мъж започнали с изневярата на съпругата му. Бела Кис се оженил за красива по-млада жена, но тя завъртяла любов с техен съсед и през 1912 г. двамата изчезнали безследно. След време в района на Букурещ започнали да изчезват и други жени.

През 1914 г. Кис бил вербуван в армията, отишъл на война и повече не се върнал. Всички смятали, че е загинал. Преди да замине бил купил голям брой метални варели, които след изчезването му били конфискувани от армията. Когато варелите били отворени, във всеки от тях открили тяло на гола жена. Аутопсиите показали, че жените са били удушени, всяка имала шията си рана, а кръвта им била напълно източена.

Чудовището от Дюселдорф Петер Кюртен

Некрофилът, изнасилвач и убиец Петер Кюртен обикновено набелязвал за своя плячка най-уязвимите хора. На деветгодишна възраст той удавил две момчета, но случаят бил сметнат за инцидент.

През 1913 г. 10-годишно момиченце било открито убито в леглото си. На шията й имало две убождания. Килимчето до леглото било пропито с кръв. Аутопсията показала, че в тялото й има много по-малко кръв от очакваното. За убийството бил заподозрян чичото на момичето, но бил освободен поради липса на достатъчно доказателства.

Изминали 16 години без инцидент. Докато един ден било открито голото тяло на 8-годишно момиченце. Седмица по-късно край един път било намерено тялото на механик, който имал 20 прободни рани, повечето от които били нанесени по слепоочията му.

Шест месеца по-късно две момичета били убити близо до един панаир. Петгодишното дете било удушено, а гърлото му прерязано с нож. Четиринадесетгодишната девойка също била удушена и обезглавена. Последвали още нападения и убийства на невръстни деца.

Кюртен и неговата съпруга също разисквали случая с познатите си. Един ден полицията пристигнал в дома им и арестувала Кюртен. Той си признал, че е извършил многобройни нападения и 13 убийства. Признал също, че е пил кръвта на жертвите си. Това го възбуждало.

Рейтинг

3.6
Общо 32 гласували
5 12
4 6
3 6
2 5
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (30)

анонимна
анонимна
18.04.2013 18:09
Я моля ги пробутвайте на някой който вярва.Истински вампири,
наистина ?Това са болни,с удължени венци.А за кръвта,просто недостик.
супер тъпо
1
6
...
...
31.12.2013 07:26
НедостиГ. И пунктоацията.
5
2
...
...
30.01.2013 15:43
може да ме помислите за луда но точно преди 4 дни видях нещо УЖАСЯВАЩО когато се прибирах от работа видях как един човек с черна качулка беше притиснал една жена до стената на една къща под жената имаше огромна локва кръв уплаших се наистина много тръгнах да бягам тогава осъзнах че не мога да оставя жената видях на близо двама ученици и отидохме към малката уличка когато пристигнахме видяхме че изродът вече го няма а жената лежи на земята помислихме че е мъртва - младежите бяха наистина много смели и се приближиха до нея аз стоях на страна те я побутнаха и тя се събуди наистина странното е че вече нямаше никаква кръв около нея - после момчетата ми разказаха че са я питали какво и се е случило а тя нищо не казала и както сама видях тя избяга

1
0
маги
маги
30.08.2012 14:26
гледайте здрач ще промени мисленето ви
2
0
?
?
31.12.2013 07:27
На колко 12 години си ?
2
1
милен
милен
07.06.2012 16:43
понякога става така че като си пожелаеш нещо то НАИСТИНА се сбъдва. на 10тия си рожден ден аз си пожелах да съм ВАМПИР. като го четете явно си мислите че се шегувам,но съм ИСТИНСКИ ВАМПИР. и това което е по филмите няма нищо общо с реалността!!!
2
3
talkusss
talkusss
22.03.2014 00:06
Имаш ли скайп или нещо друго за връзка?
1
1
!
!
31.12.2013 07:28
Браво. Сега иди си вземи лекарствата.
6
1
ани
ани
10.04.2012 12:14
леле това за кървавата и за бела кис ме убиха от страх аз съм много суеверна .
1
1
тори
тори
27.02.2012 20:48
ваппири може би има!? ако има щеше да е ЖЕСТОКО !!! понякога аз самата искам да съм вампир е ако е така като по филмите ....
1
0
дрън дрън
дрън дрън
23.01.2012 10:41
Това са пълни глупости, ама казвам ви пълни глупости.Вампири не съществуват.Това са просто измислени създания за да се плашат по доверчивите хора,на такива простотии аз не вярвам.
1
1
Алекс
Алекс
20.01.2012 16:05
Според мен има енергийни вампири, а колкото до кръвопийците...имало е, но сега едва ли има.Защото ако имаше сега, всички хора, щяхме да сме вампири вече.
1
0