Пробвали да убият Сталин с магия

Пробвали да убият Сталин с магия

Съветският диктатор Йосиф Висарионович Сталин бил запален по магията и окултната наука. Вождът на народите започнал да се интересува от тъмните сили покрай опасенията си, че мнозина желаели смъртта му, но малцина се осмелявали на конкретни действия в тази насока.

Ето защо Сталин гледал на вредата, предизвикана от магьосници и ясновидци, като на по-опасна и от оръжие.

Ръководителят на СССР започнал да се интересува от магьосничество преди Октомврийската революция. В продължение на месеци той стриктно посещавал кръжоците на окултиста Георги Гурджев в Тбилиси.

Сталин се просветил в някои тънкости на магията и астрологията при абсолютна секретност, тъй като се опасявал, че може да бъде разобличен като привърженик на астрологията под прикритие.

За да заличи всички следи към себе си, през 1929г. съветският вожд наредил членовете на Астрологичното общество да бъдат до един екзекутирани.

През 20-те години на миналия век Сталин наредил на своя секретар Иван Товстуха да създаде тайна лаборатория. Нейната основна цел била да пази вожда от мистични покушения. Да се доближи непознат до него било почти невъзможно, но той не изключвал възможността враговете му да извършат покушение чрез помощта на владетелите на магьосническите техники.

В тайната лаборатория бил ангажиран екип от графолози, които имали за задача да изучават почерците на партийните лидери. По този начин Сталин искал да знае кои са са неговите евентуални противници.

Чрез секретен фотоотдел, който бил ръководен от началника на политическата милиция Хенрик Ягода, били изучавани характерите на всички от Сталиновото обкръжение.

Специалистите по фотография, изучавайки някои от последните снимки на Владимир Илич Ленин преди смъртта му, стигнали до сензационно откритие. На един от фотосите, направен в резиденцията в Горки, те забелязали зад гърба му тъмна сянка с очертанията на човешка фигура.

След като Сталин наредил да се разбере чия е сянката, заключението на специалистите мистици звучало повече от невероятно - тя принадлежала на астралния двойник на Ленин, това била сянката на смъртта.

Когато след време и на едно от неговите снимки се появила загадъчна тъмна сянка, съветският лидер сериозно се притеснил. Хората, която отговаряли за сигурността му, обаче успели да спасят живота му, след като обезвредили мистична организация, ръководена от радиоинженера Чеховски.

Впоследствие се установило, че главната й цел била да извърши покушение над Сталин от разстояние чрез мислено внушение. Чеховски вербувал група хора, които, концентрирайки негативна мисловна енергия, целели внушение на отдалечен от тях човек. Експериментът на радиоинженера, чрез който той целял да убие Сталин, без дори да прониква в покоите му, без какъвто и да е физически контакт и без да рискува живота си, дал поразителен резултат.

Чеховски подкупил фризьора, който подстригвал Сталин и се сдобил с негови коси, прикрепени към восъчния му бюст. Събрани около кръгла маса и изричайки проклятия, подвластните на Чеховски изпращали смъртоносни импулси към обекта на покушението. Участниците в мистериозните ритуали обаче били арестувани и екзекутирани, след като фотоотдел на Сталин ги разобличил. Малко след това сянката зад гърба на вожда изчезнала.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати