Фън шуй за дома и за офиса

Фън шуй за дома и за офиса

Много хора не вярват на китайското учение за хармония със заобикалящата ни среда фън шуй. Да, няма как да повярват, без да са опитали.

Според китайците хармонията у дома се влияе от кристална сфера или кристални ябълки. Те намаляват кавгите, а разногласията стават лесни за изглаждане.

Костенурката е един от силните покровители според фън шуй. Затова китайците препоръчват отглеждане на тази животинка или пък нейни талисмани от полускъпоценни камъни и благородни метали. Вярва се, че костунурката дарява дълголетие и щастие.

Майсторите на фън шуй препоръчват срещу лошото да се противодейства с метални чанове, а срещу крадци метлата зад вратата се оставя обърната нагоре. (Метла и чанове)

Ако се окаже, че домът ви е в сграда под негативни влияния, те мъчно се обезсилват. Не можете да местите тоалетната, нито ще се откажете от стълби и асансьор, нито ще заличите неблагоприятно стърчащи съседни сгради или задънена улица – все смущаващи обстоятелства според фън шуй.

В книгата си "Фън шуй за всеки ден" Лилиан Ту препоръчва за фън шуй на дома, човек да чете и сам да се мъчи да подреди по-благотворно нещата, но за избор и обзавеждане на офиси да се наемат експерти.

Полето за творчество там е стеснено от вкуса на шефовете. А и за тях има правила. Например върху изтривалките на входните врати да не се изписва логото на фирмата, иначе и тя ще е в краката на хората. Да се оптимизират постъпленията помага платноход, който "плува" към вътрешността на помещението и е натоварен с монети, накити и други съкровища.

Кабинетът на шефа следва да е с правилна форма, издадените ъгли се блокират с растения или мебели, а голи лавици с книги не се допускат.

В залите шефът сяда най-далече от входа, хубаво е да чувства зад гърба си дебела стена, още по-хубаво зад сградата да има банка или планина.

Препоръчително е персоналът да седи на удобни бюра. Когато те са едно срещу друго, носят разпри.

Фигурка на петел прекратява дрязги и интриги, насочени към вас, а дракон-костенурка на работната маса пази от грешки и помага за кариера.

Ако мечтаете за по-високи печалби, направете си талисман от 3 китайски монети с квадратен отвор в центъра, като ги вържете с червен конец и ги носите в портфейл.

За стабилизиране на бюджета разчитайте на шаран или на златна рибка.

Лилиан Ту е авторка на над 80 книги, чиито тиражи надхвърлят 6 милиона и са от най-продаваните по света. Китайката е родена през 1946 г., завършва бизнес администрация в Харвард и е първата в Малайзия, която оглавява голяма компания, после банка. На 45 години се отказва от кариера, основава си компания и започва да пише книги за фън шуй.

Когато кандидатствала да учи, преместила леглото си така, че да улови посоката на късмета и да спечели стипендия. Като мениджър също съчетавала знанията си за бизнеса с древното източно изкуство. 10 години със съпруга й нямали дете, после се преместили в нов дом и го подредили според съвети от майстор на фън шуй. Родила се Дженифър, която сега помага на майка си в делата.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко
Банко
31.08.2012 19:07
В цитираната книга от Лилиан Ту има изобилие от грешки и несъответствия (описал съм ги подробно в сайта си), а тя самата е известна с това, че има много книги, но малко практика.
Банко Пиронков - консултант по Фън Шуй
ФЪН ШУЙ ЗА БЪЛГАРИ
2
0