Факти за числото на звяра

Факти за числото на звяра

Числото 666 е известно също така и като числото на звяра. Това се дължи на факта, че така го е нарекъл Йоан Богослов. Оттук стартирало вярването на християните, че това е сатанинско число.

При изследвания, свързани с това сатанинско число, често се прави грешка, като числото се разделя на десетични разреди и се представя като три шестици, с които се отъждествява.

Но по времето на написването на това проникновение не е съществувала десетичната позиционна система. Има теория, че в първите векове при преписването на Откровението на свети Йоан е била допусната грешка.

В редица по-ранни източници числото на звяра е представено като 616. В Китай и други азиатски страни шестицата се смята за щастливо число. Сборът на всички числа в рулетката – от едно до тридесет и шест прави точно шестстотин шестдесет и шест.

Факти за числото на звяра

Числото 666 се смята за знак на Антихриста. През първите векове на новата ера е било популярно да се съкращават имена и думи с помощта на числа.

Така че е напълно вероятно с това число просто да е закодирано някакво име или понятие. Смята се, че може би по този начин е закодирано името Нерон.

Ако се разгледат надписите с името му върху древни монети, но се вземе предвид тяхното числово значение, ще се получи, че общата им сума е равна на шестстотин шестдесет и шест.

През 1998 година по молба на вярващи християни от Москва бил премахнат номера на автобус 666 и повече този номер не се използвал в системата на градския транспорт.

Забавен факт е, че номерът на този автобус бил заменен с номер 616 – другото изписване на дяволското число, но това не разтревожило християните, поискали промяната.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
19.03.2015 23:51
Първите две шестици са ми месеца и датата на раждане, като сборувам цифрите от годината на раждане ей ти и третата шестица. Може би заради вярата ми в Тангра ме наричат Антихриста, спомням си в индианския свят хората се страхуваха от мен, ама Звяра е грозно име...
2
1
Monny Monsterr
Monny Monsterr
16.03.2014 01:23
Бях чула, че на някаква марка (не помня коя) преди години знакът и бил подобен на дяволското число. Не било умишлено направено, просто имало прилика. И след време го променили. От началото на тази промяна, въпросната компания започва да се разраства и до днес.
2
0
щерьо
щерьо
28.01.2014 23:24
Странно...
1
0