Кой е построил подводните пирамиди?

Кой е построил подводните пирамиди?

Подводната археология е на около сто години. За това време изследователите са извършили много удивителни открития. В различните краища на света са намирани загадъчни съоръжения, които приличат на древноегипетските пирамиди.

Езерото Рок се намира на четиридесет километър на изток от Медисън, щата Уисконсин. Водата в него е мътна при лошо време и нищо не се вижда.

Но през 1936 година при хубаво време някой си д-р Морган прелитал със спортния си самолет над водоема и видял под водата очертанията на три големи обекта.

Той намалил височината и пред погледа му се разкрили отчетливи силуети на пирамиди. След тази случка от Рок се заинтересували археолози от цял свят.

Кой е построил подводните пирамиди?

Под водата била открита каменна стена, която, при обикалянето й придобила пирамидална форма. След това никой не можел да открие пирамидите, макар че имало много гмуркачи.

Едва десетина години по-късно пристигнали археолози с най-модерна техника и изследвали цялото езеро квадрат по квадрат, докато открили първата пирамида.

Сградата била с правилна форма и имала правоъгълна основа с размери девет на десет метра. Тя със сигурност е творение на човешки ръце, категорични са археолозите.

През 1985 година до японския остров Йонагуни инструкторът по гмуркана Кихачиро Аратаке се натъкнал на странен обект, който се състоял от каменни платформи с геометрични орнаменти.

Конструкцията приличала на пирамидите на древните шумери. Оказало се, че тя има прилика със светилището Мачу Пикчу, построено от инките в Южна Америка.

Как обаче храм на инките се е оказал край бреговете на Япония, не е ясно. Все пак става въпрос за култура, която се е появила на друг континент. Неотдавна поредната пирамида бе намерена на дъното на китайското езеро Фусян.

Тя е висока деветнадесет метра, направена е от каменни плочи и има стълбовидна структура. На дъното на езерото са открити още десетина подобни обекти.

В района на Бермудския триъгълник са открити две подводни гигантски пирамиди, чиито размери са по-големи от пирамидата на Хеопс в Египет. Двете пирамиди са построени от неизвестен материал, който прилича на дебело стъкло. Според специалистите те са построени преди около половин век.

Дали тези пирамиди са плод на човешкия гений или пък са направени от извънземни, все още не е ясно. А защо има еднакви постройки на дъното на океаните в различни краища на планетата, може би ще се разбере след време.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
mikk
mikk
22.01.2012 13:39
В статиите за подводните пирамиди има противоречива информация за времето от което произхождат("половин век", "500 години").Това ме кара да мисля че част от текста, който е поместен тук е измислица
0
0
Калиопа
Калиопа
27.08.2011 20:38
Съгласна съм с всичко, което е написала Диди. Искам да споделя още нещо, което съм прочела. На земята преди стотици хиляди години са дошли наистина извънземни и провели редица генетични модификации на така наречените първобитни хора.Направили са го за да им служат - слуги.Тази статия е с препратки към заклучения от проучвания на учени в различни области, вкл. и с цитати на текстове от Библията. Искали са да се подслонят за известно време на нашата планета докато си намерят подходяща за живеене. Били са цивилизация на много високо ниво на развитие. Технологиите са им изиграли лоша шега на земята. Разделянето на тектоничните плочи, потопа и т.н, т.н. Оставили са следи от присъствието си навсякъде-най-вече са оставили генетично модифицирания съвременен човек. Това е накратко. Цялата информация е много интересна, любопитна и прозаична.
1
0
IronPie
IronPie
27.07.2011 12:54
Къде ги видя тези извънземни ? Това са само плод на човешкото въображение. Всеки вика, че има извънземни, ама един път не е дошло едно извънземни да му каже Здрасти. Хората единствено знаят за извънземните от промиващата мозъци телевизия. Диди, ти ако беше християнка нямаше да вярваш в такива глупости, ама както и да е, защото никъде в библията не пише, че има извънземни. Хора, гледайте повече за blue beam и приемете бог.
1
0
?
?
27.07.2011 00:43
Сигурен съм, че мишлетата по научните лаборатории са си мислили същото докато ги е удрял тока.
0
0
диди
диди
26.07.2011 20:22
Не съм експерт но и най невежия човечец ако помисли сериозно по въпроса би разбрал че зсички тези пирамиди строени по целия свят от различни цивилизации и през разлини периоди от време всъщност са само една насока за нас. Извънземни има и тяхната цивилизация е много по-напред от нашата,а тези постройки на пирамиди на различни местая в планините кайлас, в пустините на Египет, на дъното на езерото Рок, под водатата край китайските брегове, на дъното на океана, идват да ни кажат само едно те са тук от много дълго време и ни чакат да узреем за срещата си със тях.Чакат да станем наистина пълноценни за доверието на висшият разум за да ни се покажат и да ни се доверят. Но за наше огромно съжаление още много вода трябва да изтече за да станем ние отговорни личности които да не меслят за себе си само, а най вече за другите. Ако се научим, че като мислим повече за другите около нас и правим добро на тях не го правим само за тях а и за нас светът около нас ще разбере и научи, че най - после не сме егоисти и сме дорасли за висшият разум и те могат да ни се открият и да дойдат при нас за да станем по напреднала нация. Но трябва да го отвоюваме и да го заслужим с ум, разум и исилия. Нали.
2
0