sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Откриха нова Атлантида

Откриха нова Атлантида

Откриха нова Атлантида

Дълбоко под водите на северната част на Атлантическия океан лежи древен остров с върхове на планини. Този ландшафт с възраст над петдесет и шест милиона години е открит неотдавна с помощта на данни, получени от анализи на нефтени компании.

Древните останки от ландшафта са се запазили на дълбочина два километра под морското дъно. Досега са открити около десет хиляди квадратни километра от острова.

Според анализите той се простира най-вероятно до Шотландия и заема част от Норвегия. Откритието се е получило благодарение на информация, уловена от високочувствителна техника.

Въз основа на звукови вълни и тяхното отблъскване от дъното, което предизвиква ехо, се прави компютърно триизмерно изображение на дъното.

Откриха нова Атлантида

Този остров прекалено силно напомня митичната изгубена Атлантида. На територията му се намират осем реки, а върху някои от скалите на острова са намерени следи от въглища и прашец.

Това е доказателство, че островът се е издигал над водата. Според данни от анализа на различни видове животни, открити под повърхностния слой на острова, може да се твърди, че островът се е издигнал над водата и след време отново е потънал.

Не е ясно кога се е издигнал островът от дълбините, но спускането му е станало преди два милиона и половина години. Смята се, че е възможно островът да се е издигнал заради повдигане на дъното на северната част на Атлантическия океан.

Тя работи като тръба, която доставя гореща магма от дълбините на Земята и я изкарва на повърхността на водата, където тя се разпространява като гигантска гъба.

Понякога магмата е с много висока температура и се разпространява, докато пулсира. Възможно е точно такава пулсация да е издигнала острова над повърхността на водата, а след като пулсациите са спрели, островът отново е потънал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
албена
албена
16.02.2012 19:09
Атлантида се е там където винаги е била невидима за човешките очи там си е и там ще остане там е където и до днес няма живот нито под водата нито над земята
2
0
Zenit
Zenit
20.10.2011 21:32
Прав си Niki, само че Атлантида не е била някакво си малко островче, а цял континент /ако, разбира се, е съществувала /. На мене ми се струва, че най-правдоподобно е твърдението, че Атлантида и Антарктида са наименования на един и същи континент, който се е преместил на полюса при смяна на оста на въртене на Земята в следствие на преминаването на някакво голямо космическо тяло в близост до нашата планета. Времето, когато е станало "потъването" на Атлантида /според Платон/ съвпада с края на ледниковия период над Европа, което може да бъде предизвикано от промяна на географската ширина в следствие на промяната на местоположението на земната ос. Освен това, преди тридесетина години в едно научно списание излезе съобщение, че в следствие на топенето на ледовете в Антарктида се е показало късче земя със запазена зелена трева и замръзнали животни така както са пасяли.
2
0
niki
niki
01.08.2011 13:13
Сега всеки остров, който е потънал ще го мислят за Атлантида. Трябват проучвания.
1
0