sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тренировка за усмивка

Тренировка за усмивка

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Тренировка за усмивка
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Приятното изражение на лицето е благоприятно за общуването. Спокойното, усмихващо се лице прави съвсем различно впечатление от загриженото или обезпокоеното изражение.

Усмивката е ефективен инструмент за позитивно въздействие върху себе си и околните. Когато лицевите мускули работят за да се усмихнете, то се случва повече, отколкото предполагате.

Мускулите активизират нервите, разположени в тях, и така в мозъка се изпраща позитивен сигнал. Затова човек се чувства добре, когато се смее.

Усмивката е лесно разпознаваемо послание, което показва на околните, че всичко е наред, че са приети добре и не съществува никаква опасност. Така при контакт с околните човек се отпуска и не е нащрек.

Тренировка за усмивка

Усмихнете се и задръжте мускулите на лицето в това положение около 30 секунди. Ако направите този експеримент честно, ще можете да констатирате, че нещо наистина се случва.

Същността на тренировката е в това, да се научите няколко пъти на ден да задържате усмивката си за около минута. Това упражнение можете да правите навсякъде.

Интересен е следният ефект, който възниква при тази тренировка. В първите секунди, вместо усмивка може да се получи просто гримаса, особено ако сте раздразнени или загрижени от нещо.

Но след около 10 секунди започвате да изглеждате смешно в собствените си очи и това означава, че гримасата започва да променя в усмивка.

Усмихнете се преди да вдигнете телефона или когато вие звъните на някого. Този малък трик създава положителен климат за разговора, тъй като човека от другата страна усеща вашия позитивизъм.

Правете упражнението именно в момент, когато сте ядосани или притеснени от нещо. Задръжте усмивката около минута и ще усетите подобряване на емоционалното си състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати