Правете това, от което ви е страх

Правете това, от което ви е страх

Един от най-ударните начини да повишите самооценката си е да правите това, от което се страхувате. В същото време този начин е и най-трудният.

Има два вида страх, които да си струва да се преодолеят: това, което пречи за достигане на целите и страхът, чието преодоляване ще ви издигне в собствените ви очи и ще покачи мнението за вашите възможности.

Преодоляването на първия вид страх е полезно както за вдигане на самооценката, така и за постигане на желаните цели. Преборването с втория страх е насочено директно към повишаване на личната самооценка.

Това преодоляване ще спомогне косвено и за постигане на вашите цели, тъй като човек с по-високо мнение за себе си лесно постига своите цели.

Правете това, от което ви е страх

Занижената самооценка често е източник на различни необосновани страхове. Да се определят страховете, които е желателно да се преодолеят, е съвсем лесно.

Всеки човек по принцип знае кои са неговите страхове, от които би искал да се отърве. Страховете, които му пречат да се доближава да набелязаните цели. Всеки има вътрешно разбиране за този проблем.

Някои се страхуват от тъмнината, други да плават или да скочат с парашут, да заговорят момиче, да яздят кон или просто се страхуват от насекоми, били те дори обикновени пеперуди.

За да премине страхът, трябва да правите точно това, от което се боите, защото няма по-добър начин да се отървете от него.

Трябва да се определи точно от какво се страхува човек, какво го спира от стъпки, които иска да направи. Трябва да се има предвид, че от някои неща се страхуват повечето хора.

Такива са публичните изяви. Много от известните оратори или артисти са станали такива, защото са успели да преодолеят този страх.

Старайте се ежедневно да правите неща, които се страхувате да правите, стига да е технически възможно. Анализирайте грешките си и се учете от тях.

Винаги вървете от по-прости и обикновени страхове към по-силни и дълбоки. Така преодоляването на незначителните страхове ще ви даде увереност да се преборите и с по-трудните за вас.

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
аз
аз
17.10.2015 15:53
и мен ме е страх от пперуди но мен ме е страх от тях защото когато бех в 4-клас в двована училището имаше 2 гигантски от това
0
0
аз
аз
03.03.2014 16:26
ами мен ме е страх от пеперуди......не зная защо...някой дали може да ми обясни
5
3