Пушкин оставил 30 свитъка с пророчества

Пушкин оставил 30 свитъка с пророчества

Руски интелектуалци ще издадат секретните научни трудове на Александър Пушкин, в които са изложени схващания на поета за Космоса, моделите на общественото развитие, предсказания за бъдещето на човечеството.

Малцина знаят, че литературният талант Пушкин се слави и като пророк. Заради невероятните му прогнози го наричат втория Нострадамус.

През 1993 година в град Таганрог излиза специален брой на местното списание "МИГ", в който са публикувани подробности за секретната дейност на великия поет. Сега той е библиографска ценност.

През пролетта на 1829 година Пушкин отива в Новочеркаск при приятеля си атаман Дмитрий Кутейников. Домакинът и гостът разговарят цяла нощ на четири очи. Съпругата на Дмитрий подсушва зад вратата на стаята, но не долавя никакъв звук. По всяка вероятност тъкмо тогава поетът предава тайния си архив на атамана, заръчвайки да бъде дешифриран и отворен от потомците му чак на 27 януари 1979 година. Не е ясно защо е избрал именно тази дата.

Кутейникови успяват да опазят архива. Последната издънка на рода, преподавателят по история Иван Рибкин, го отваря на посочената от автора дата и след седмица го показва на сънародните си.

Оказва се, че поетът поверил на атамана 30 свитъка, събрани в кожена папка. Всеки свитък съдържа шифровани материали, написани на френски. Александър Сергеевич бил полиглот и освен майчиния си език владеел френски, латински, италиански, немски, иврит, персийски.

Предполага се, че идеята за кодирането идва свише и е продиктувана от факта, че прозренията на поета не са лъжица за устата на съвременниците му.

Материалите са декодирани със специален шифър. Става ясно, че Пушкин назовал архива си "Златната верига". Според него Вселената представлява особена верига от космически обекти.

Няколко свитъка са посветени на социалната космология, според която ако знаем циклите на развитие на обществото, можем да предскажем важни събития, засягащи човечеството, пише "Телеграф".

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
zanib
zanib
23.01.2014 22:40
Информацията, процеждаща се през финото сито на експертите, дешифриращи текстовете на Александър Сергеевич, е съвсем оскъдна.

Сигурно е обаче, че поетът прогнозира изчезването на комунизма в глобален мащаб през 2077 г.

Той смята, че външният вид на хомо сапиенс се е оформил през 7648 г. пр.Хр., а в периода 2211 г.- 2548 г. „фасадата” на човека коренно ще се промени.

Интересно е твърдението му, че от 5024 г. на планетата ще господства бялата раса – тя ще бъде най-многобройна.

А едно от неговите пророчества гласи, че от 2010 до 2017 г.

Земята ще бъде разлюляна от мощни трусове и някои райони ще бъдат погълнати от гигантски вълни цунами, както се случи във Фукушима.

Този Апокалипсис кореспондира прекрасно с мрачната прогноза за страхотни катаклизми на 21.12.2012 г., когато свършва летоброенето на маите.
0
1
Сара
Сара
27.12.2012 18:44
Пушкин е гений, и като всеки велик гений е сам сред тълпата. Това е и причината съвременниците му да не го разбират.
3
0