sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Огромни и дребни животни

Огромни и дребни животни

Огромни и дребни животни

Най-големият динозавър, живял на планетата ни, е бил аржентинозавърът, който според намерените останки е бил над тридесет и пет метра дълъг и тежал над сто тона.

По онова време на планетата ни прелитали огромни водни кончета, които били големи колкото ястреби.

Най-големият американски алигатор, живял някога, е бил дълъг над шест метра – в него свободно са могли да се поберат цели трима души!

Най-голямото безгръбначно животно на планетата е кокосовият рак, който може да достига до един метър в диаметър, а с щипките си разбива кокосови орехи.

Огромни и дребни животни

Кралският питон може да достигне до над десет метра дължина.

Пипалата на гигантската арктическа медуза могат да достигнат до тридесет и шест метра дължина.

Най-тежкото месоядно животно е слоновият тюлен, който живее в Антарктида и Южна Америка. Той тежи до три хиляди и шестстотин килограма и е дълъг почти пет метра.

Най-голямата бактерия е Epulopiscium. Тя може да достигне до половин милиметър дължина и съдържа в 25 пъти повече копия на ДНК, отколкото има в клетките на човешкото тяло.

Най-големите златни рибки живеят в Хонконг и достигат до тридесет и осем сантиметра дължина. Те се наричат Брус.

В тропическите джунгли живеят интересни животни, известни като бананови голи охлюви. Те могат да достигнат до петдесет сантиметра дължина и са яркожълти на цвят.

Яйцата на колибрито са с размер на бонбон тик-так, а цялото гнездо на тази миниатюрна птичка, заедно с всичките й яйца, може да се побере в черупката на орех.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати