Как да излъжем мозъка

Как да излъжем мозъка

Човешкият мозък е най-съвършеният сред мозъците на всички живи същества на нашата планета. Но той лесно да бъде измамен от самите нас с елементарни трикове.

Ако порежете пръста си, лесно можете да намалите усещането за болка. Достатъчно е да разполагате с бинокъл. Погледнете пръста си през бинокъла, но го дръжте обратно, така че да намалява.

Ще видите миниатюрна раничка и ще ви боли по-малко. Това е поредното доказателство, че нашите усещания в голяма степен зависят от това какво е външното ни възприятие.

Ефектът на гумената ръка е просто поразителен. Сложете една гумена ръкавица върху масата, като преди това я натъпчете със стари вестници, така че да прилича на ръка.

Сложете под масата, точно под гумената ръка, вашата собствена ръка. Помолете някого да удари силно гумената ръка.

В момента, в който това се случи, ще усетите болка, тъй като мозъкът ви ще е приел гумената ръка за истинска. Болката ще е като от удар.

Ефектът на Пинокио може да бъде постигнат с два стола и кърпа, с която да завържете очите си. Седнете на единия стол, друг човек трябва да седне на стол пред вас.

С вързани очи галете собствения си нос с една ръка, а с другата – носа на човека пред вас. След няколко секунди ще получите странното усещане, че носът ви расте.

Ефектът на Пуркиньо се изразява в това, че ако в слънчев ден излезете на улицата, застанете срещу слънцето и започнете с разперени пръсти да мърдате дланта си пред очите си, ще се насладите на разноцветни кръгове и топчета, които променят цвета и формата си.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
lolipop219
lolipop219
28.04.2014 16:10
Това за носа е истина,а това за порязването - и то е истина!
0
0
Пламен
Пламен
15.08.2013 17:43
Истина е
1
0
alivedevila
alivedevila
12.07.2013 22:03
А дали ако авторът на тази статия постави една топка под възглавницата си и положи главата си върху нея, накара някой да го удари с чук топката ще я заболи? :?
3
3
сссссссс
сссссссс
06.07.2013 22:19
Ей че глупости!
1
2