Променете живота си за седем дни

Променете живота си за седем дни

За да промените живота си, трябва да направите съвсем малки промени, не са необходими задължително грандиозни действия от голям мащаб. Започнете с нещо малко.

Всеки ден променяйте по нещо. В първия ден от промяната променете думите, които употребявате. Един от най-ефективните начини да промените живота си е да промените своето отношение и мислене.

А най-добрият начин да го промените е да промените думите, с които оценявате днешния си ден. Изхвърлете думи и фрази, които убиват ентусиазма ви.

Като започнете да ползвате други думи, хората ще погледнат на вас по нов начин. Сред фразите, които трябва да забравите, са: „нищо ново”, „не искам”, „не мога”, „това на никого не е притрябвало”.

Променете живота си за седем дни

Намерете причина да благодарите за това, което имате. Намерете време през следващите седем дни да помислите за благодарност за това, което сте изпитали и за това, което имате.

Направете списък на нещата, които искате да постигнете през живота си и веднага се заемете с постигането поне на една от набелязаните от вас цели. Запомнете, че най-хубавият ден е днешният.

Щастливият живот трябва да започне някога, и не пречи това да започне точно днес. Събудете се с усещането, че днес е най-добрият ден от целия ви живот. Мислете за това всяка сутрин.

През седмицата, в която се опитвате да промените живота си, се опитайте да отговорите на следните въпроси: какво ви кара да плачете от радост? Какво предизвиква усмивката ви? Какво кара приятелите ви да се смеят? Над какво сте готови да работите цяла нощ? Какво може да ви промени?

Промените стават постепенно. Всеки ден в живота ви нещо се променя и само от вас зависи в каква посока ще е насочена тази промяна.

Виж повече

Рейтинг

5 17
4 9
3 4
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
реалиста
реалиста
22.01.2014 01:39
Щеше да е чудесно,ако всички хора бяха щастливи....но за съжаление живота е устроен така,че това е невъзможно!На всяко действие,или дори мисъл има равно противодействие!Не може да си винаги на 100% позитивно настроен!Ако 1 ден си щастлив съответно и 1 ще си нещастен!Дори и при най-богатите е така!Това е реалността!Но определено нищо не ни пречи поне да се опитваме да бъдем позитивни и да гоним мечтите си....и никога да не губим надежда!
8
0
Meriboks
Meriboks
27.12.2014 16:09
Прав си. Всяко действие има противодействие... Човек понякога се страхува да се радва, защото след това идва противодействието.
3
0
stimul
stimul
05.10.2013 08:03
Статията е повече от достатъчна, за да положиш ново начало!!! Проблемът не е в нея а в самите вас!!! Когато имате липса на въображение искате всичко на готово!!! Ето ви нещо конкретно!!! Успех!!!
7
0
abv
abv
30.06.2013 22:03
Статията е мотивираща. Няма как да се напише нещо конкретно, защото всеки човек разбира щастието по свой начин и сам трябва да намери пътя към него. Ако сам не направиш промяната, никоя статия няма да я направи вместо теб. На мен лично ми хареса.
3
0
Деси
Деси
12.06.2013 07:32
Много постна тая статия, нищо конкретно.
4
1
Катя Димитрова
Катя Димитрова
02.06.2013 17:26
Много общи лафове ,когато пишете толкова важна статия-трябва ,все пак да има практически съвети щом фиксирате толкова кратък период от време за постигане на положителни резултати -7 дни ,а не само ала -бала. Не ми допада статията Ви, очаквах нещо по смислено
2
3
Желязко Петров
Желязко Петров
14.01.2014 13:31
А фразите които трябва да забравите?Това не е ли практически съвет?Не очаквайте някой друг да направи промяната вместо Вас!За да направиш промяна трябва да бъдеш готов за нея!
1
1
Митко
Митко
28.05.2013 17:31
Нещасни сме България защото пзволяваме дани управляват некадърници от там идва всичко останало
2
0
Вени
Вени
23.05.2013 15:50
Казват,че каквото отвътре ,такова и отвън.... !Животът на всеки човек се проектира от самия него !:)
2
0
Georgi
Georgi
08.02.2013 13:35
Габи, докато има такива като теб по земята ще ходят все повече нещастници :)
1
0