Широкото лице предсказва неетично поведение

Широкото лице предсказва неетично поведение

Широките лица, особено мъжките, често се свързват с агресия и липса на сигурност. Според съвременни изследвания мъжете с широки лица по-често лъжат партньорите си по време на преговори и са готови на всякакви уловки за да увеличат финансовата си изгода.

Мъжете с широки лица лъжат три пъти по-често, отколкото мъжете с нормални и по-тесни лица. При жените подобна връзка все още не е открита.

Широкото лице предсказва неетично поведение

Мъжете с широки лица в осемнадесет процента от случаите преувеличават истината в своя полза, докато мъжете с по-тесни от нормалното лица преувеличават истината само в два процента от случаите.

Вероятно мъжете, които имат по-широко лице, се чувстват по-силни в сравнение с мъжете с по-тесни лица, тъй като усещането за власт е свързано и с по-малка степен на етичност на поведението.

Широкото лице предсказва неетично поведение

Това се дължи и на факта, че мъжете с по-тесни лица като цяло се възприемат като по-женствени - както от мъжете, така и от жените.

Структурата на мъжкото лице издава доколко един мъж е склонен да прибягва до лъжа, но това е само един от многото фактори, които влияят върху поведението на даден човек.

Над шестдесет процента от мъжете, които природата е дарила с широко лице, не са склонни да лъжат. Когато става въпрос обаче за анонимна лъжа, която не може да бъде разпозната, тези мъже по-често прибягват до нея.

В същото време обаче компаниите, чиито собственици са с широки лица, са по-устойчиви от фирмите, които имат за собственик мъж с по-тясно лице.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати