Как да увеличим дневната доза смях

Смях

Гледайте повече комедии. Телевизионните програми и киното имат изобилие от качествени филми, които ще ви разплачат до сълзи.

Прекарвайте повече време с приятелите си. Смеещият се човек обикновено предизвиква верижна реакция.

Открийте хумора и настроението в ежедневието си. Когато нещата не вървят добре, опитайте се да възприемате случилото се като ценен опит, който може да ви помогне в бъдеще.

Търсете смешната страна на несполуките ви и се опитайте да им се присмеете.

Друг интересен начин да си набавите необходимата доза смях е да се преструвате, че се смеете. Изненадващо, но „фалшивият” смях има същия благотворен ефект върху тялото, както и непресторения.

Не забравяйте, че смехът ще ви прави не само по-щастливи, но и по-красиви. Той придава на очите ви специфичен, съблазнителен блясък. Това е така, защото продължителният смях предизвиква малки сълзички, които карат очите ви да блестят.

Смехът има благотворно въздействие и върху съня. Когато се смеете, вие „масажирате” мускулите на небцето и гърлото, което от своя страна има добър ефект върху съня, като в същото време се редуцира хъркането.

Освен това той подобрява качеството на взаимоотношенията ви – било то приятелски или любовни. Самият акт на смеене с друг човек създава атмосфера на свобода и доверие. Тази връзка трудно може да се разруши.

Не на последно място смехът е добър за вашия социален живот. Учените казват, че смехът се използва на подсъзнателно ниво от обществото като знак, че даденият човек може да стане пълноценна част от групата. Той поражда одобрение и положително взаимодействие с останалите.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселин
Веселин
13.11.2011 23:33
Така е, забравяме, че все пак имаме 1 живот, нека го използваме пълноценно, като се забавляваме и преоткриваме себе си всеки един светъл ден.
0
0
БГ
БГ
09.11.2011 11:41
Интересна публикация. Да можеше всички да се радваме на утрешния ден и изгрев, светът би бил чудесен.
0
0