Животни спасяват човешки живот

Животни спасяват човешки живот

През 1998 година прасе стана известно в цял свят, като спаси живота на стопанина си. Джоан Олтсмън от Пенсилвания получила инфаркт и припаднала.

С нея били кучето и домашното й прасе, което се казвало Лулу. Кучето започнало да лае, а прасето излязло на пътя и легнало. След като много шофьори заобиколили Лулу, за да не я прегазят, един от тях спрял и тогава прасето станало и го отвело при стопанката си.

Коза спасила живота на фермера Ноел Осбърн, който живее в Австралия. Кравата му го изритала така, че той паднал надалече и кракът му се счупил. По време на петте дни, в които човекът лежал неподвижно, козата му лежала до него денонощно, за да го топли, и го хранела с млякото си.

Китайската гмуркачка Янг Юн е родена с късмет. Тя се състезавала в дисциплина по задържане на дишането под вода в басейн с бели китове.

Животни спасяват човешки живот

Внезапно, след като вече трябвало да изплува на повърхността, гмуркачката усетила, че получава крампа. Тя нямала шанс да излезе на повърхността, но една от рибите се мушнала под спортистката, леко хванала със зъби краката й и я избутала към повърхността.

В шотландска ферма собственичката й Фиона Бойд се опитвала да върне изгубено теле при майка му, но кравата я разбрала погрешно и я изритала, след което се опитала да стъпче падналата на земята жена.

Секунди преди да бъде смазана от развилнялата се крава, петнадесетгодишната кобила Кери се притекла на помощ на Фиона. Тя се хвърлила върху кравата и въпреки че рогатото животно се опитало да я убие, не отстъпила, докато кравата не се отказала от намерението да стъпче стопанката й.

Британско момченце, което се навело, докато гледало горили, паднало в клетката им. Детето получило сериозни травми на крайниците и черепът му бил счупен.

Грамаден мъжкар се приближил до момчето и започнал да маха острите камъни около детето, за да не се нарани то, докато се мята от болка. След като се свестило, детето започнало да плаче и тогава мъжкарят отстранил скупчилите се около него горили, докато не пристигнала помощ.

По време на цунами в Тайланд през 2004 година стана известен случаят с осемгодишната Амър Менсън, която била на плажа, когато започнало цунамито.

Когато вълната се ударила във брега, четиригодишен слон, който се оказал близо до момиченцето, го хванал с хобота си, сложил го на гърба си и се изкачил на висок хълм.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Kan iYi
Kan iYi
04.07.2011 23:00
Китът не е риба, а бозайник. Вземете си редактор.
0
1
Чери
Чери
04.07.2011 21:36
Удивително.
1
0