sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-странните рекорди в света

Най-странните рекорди в света

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Най-странните рекорди в света
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Ашрита Фурман е човекът, който има най-много регистрирани рекорди в Книгата на рекордите Гинес. Той регистрирал първия си рекорд през 1979 година, като скочил двадесет и седем хиляди пъти за пет часа.

Освен този той има още 341 световни рекорда, част от които вече са бити. Сред рекордите, поставени от Фурман, е подводно жонглиране сред акули в аквариум и скачане върху голяма топка по Великата китайска стена.

Котката, която мърка най-силно в целия свят, е Смоуки, чието мъркане е с мощност шестдесет и седем децибела – толкова силен звук издава електрическата самобръсначка. Котките мъркат с мощност около двадесет и два децибела.

Най-косматото дете в света е единадесетгодишната Супатра Сасуфан, която е родена с хипертрихоза – рядко генетично нарушение, което предизвиква прекомерно окосмяване. Супатра е много щастлива, че е поставила световен рекорд.

Най-странните рекорди в света

Рекорд по скоростно набиране на текст на клавиатурата на смартфон поставил австралиецът Чонг Кит, който успял да напише изречение от двеста шестдесет и четири символа за една минута и седемнадесет секунди.

Рицинът е най-отровното растение в света според Книгата на рекордите Гинес. Един милиграм от отровата на това растение може да убие възрастен човек.

Растението се използва за производство на полезното рициново масло, а в Бразилия от него правят биодизелово гориво.

Рекордът за най-разтеглива кожа държи Гари Търнър, който може да опъне кожата на корема си на петнадесет сантиметра. Кожата му е толкова еластична, че той може да опъне кожата на шията си върху долната си челюст.

Това се дължи на рядко заболяване, известно като синдром на Елерс-Данлос, при който е нарушена целостта на съединителната тъкан заради нарушаване на структурата на колагена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати