Изворите на Преподобна Стойна церят

Изворите на Преподобна Стойна церят

Разказват се чудеса за една от най-силните пророчици по нашите земи – Преподобна Стойна. Хората, които чакат изцеление от нея, намират начин да отидат и до извора с минерална вода "Преподобна Стойна" между Златолист и Катунци, край Мелник.

Капката, тръгнала от заснежените върхове на Пирин изминава над 50 хиляди години път през скални, глинести и накрая уникалните мелнишки пясъчни пирамиди, за да стигне до водонисните слоеве на извора.

Баба Ванга твърди, че Рупите, Златолист и Катунци, образуват "триъгълник" - свещено място с особено силно, благотворно енергийно излъчване. Там се намира и въпросният извор.

Водата носи името на пророчицата и лечителка Преподобна Стойна, живяла в храма "Свети Георги" в Златолист. Историята на преподобна Стойна напомня тази на Ванга. Тя е сляпо сираче от Серско. В края на по-миналия век се преселва в България.

Остава да живее в църквата. Прекарва целия си живот в строг пост и молитва. Дарбата й да пророкува и лекува е много силна. Цял живот помага на хората и затова се счита за светица.

Водата е проучена и въпреки многобройните спекулации с бутилирането й, се знае съвсем научно, че е хипотермална, слабо минерализирана и съдържа натриеви, хидрогенкарбонатни йони. Именно тези съставки доказано подобряват обмяната на веществата на клетъчно ниво.

Заедно с физико-химичните си свойства тази вода носи в себе си паметта на 50 хиляди години истините и преданията за пророчицата и лечителката Преподобна Стойна. Дарбата й да пророкува е по-силна от тази на баба Ванга, пише "Уикенд за жената".

Някои от хората, които идват при нея за съвет я виждат да се носи из въздуха, без да стъпва по земята. Най-вероятно е умеела да левитира.

На два пъти е напускала тялото си за по една седмица с изричната заръка никой да не го мести, после отново оживява. Цял живот помага на хората. И затова я считат за светица.

Слепите пророчици Ванга и Стойна кръстосват пътищата си в началото на XX век. Малко преди да умре Стойна през 1933 г., пророчески дарби получава Ванга, която често изпраща болни да търсят изцеление от гроба на преподобната.

Ванга е казвала, че Стойна е три пъти по-силна от нея. С вярата си и с помощта на Свети Георги, когото тя нарича свой брат, Стойна излекувала стотици.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
KATQ SLIVEN
KATQ SLIVEN
11.07.2015 01:21
Navsqkude e lechebno v BULGARIQ tq e silna kato dvata ni liva narecheni oshte po tyrski ezik- aslani.
2
0
ели
ели
20.10.2013 17:51
защо сте сложили снимка от рупите
4
1
Соня
Соня
11.10.2014 17:15
нямат друга
1
1