Измислиха ковчег, който сам се закопава

Измислиха ковчег, който сам се закопава

Куриозните идеи не отминават дори печалната тема за погребенията. Американски изобретател смята методиката на погребенията, която се използва от хилядолетия, за неефективна.

Доналд Скръгс, който патентовал устройство с името контейнер за бързо погребение, смята, че могат да се спестят много пари от услугите на гробарите.

Освен това този начин на погребване намалява мястото, което е необходимо за полагане на ковчега, тъй като той влиза в земята вертикално. Откъм широкия си края ковчегът, който прилича на гигантски винт, има лостове.

С тяхна помощ работниците го завъртат, за да го завинтят дълбоко в земята. Авторът на изобретението обаче явно не е помислил колко грозна картинка ще е тази гледка отстрани.

Този ковчег може да бъде заровен в земята и механично. След като бъде закопан, отгоре остава съвсем малка площ, на която може да бъде разположена малка плоча с името на покойника.

Измислиха ковчег, който сам се закопава

Независимо дали ковчегът ще бъде закопан с помощта на жива сила или механично, покойникът се полага в специална вътрешна кутия, за да може тялото да стои изправено.

Според преценката на предприемчивия американец това ще намали разходите по закупуване на гробно място, тъй като дори с пространството за събиране на роднини на покойника, площта ще е три пъти по-малка от стандартната.

Засега обаче няма никой, който да е поръчал от странния ковчег. За възприемането на новата идея явно има пречки от културен и психологически характер.

Според изобретателя обаче скоро ще дойде момент, в който хората ще подходят по-практично към този деликатен въпрос и няма да се замислят, че ковчегът ще се закопава като огромен винт в земята.

Виж повече

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Погребална агенция Акропол
Погребална агенция Акропол
28.03.2013 14:04
Браво на човека, но наистина меко казано странно би била цялата процедура по завъртане и задълбаване на ковчега.
0
0
Ани
Ани
01.09.2012 02:17
Има си строги обичаи (ако искате ги наречете) във всяка религия затова как трябва да бъде положено тялото, какво трябва да има над гроба и т. н.. Според мен този човек търси само печалба и не е на ясно, че всичко е създадено с цел и щом от векове се спазват тези обичаи, то това не е случайно.
0
0