Най-странните страхове и фобии

Най-странните страхове и фобии

Повечето хора имат някои неизказани страхове относно света, в който живеем. Независимо дали става въпрос за страхове от паяци, летене, говорене пред публика или малки пространства.

И докато тези страхове са често срещани, има множество странни фобии, за които повечето от нас най-вероятно никога не са чували.

Предлагаме само част от най-странните фобии в света.

Аблутофобия

Това е неоправдан страх от къпане, миене или почистване. Фобията се среща по-често при децата и жените, отколкото при мъжете.

Алектрофобия

Най-странните страхове и фобии

Това е преувеличен страх от пилета. Наистина някои хора са ужасени от пернатите птици. При повечето това е просто страх от заразяване с ужасна болест от сурово пилешко месо. Фобията обаче се изразява в панически ужас от всичко, свързано с пилета, включително яйца и пера.

Бромидросифобия

Никой не обича да мирише лошо. Обаче хората, страдащи от бромидросифобия, притежават натрапчив страх, че излъчват неприятна миризма, която отблъсква хората.

Буфонофобия

Може би много малко хора обичат жабите, но хората, страдащи от буфонофобия, със сигурност се вкаменяват, когато видят тези земноводни.

Калиджинофобия

Това е страх от красиви жени. Не само мъжете, но и жените страдат от такава фобия. Обикновено се задейства при разговор с красива жена.

Клинофобия

Повечето от нас може би с удоволствие си мечтаят за сън на меко и комфортно легло след края на работния ден. От клинофобия страдат хората, които имат неистов страх да си легнат в леглото. Обикновено там нещата са по-дълбоки, тъй като ужасите са свързани основно със страх от кошмари или умиране в съня. Това често води до безсъние, което рефлектира върху цялостното състояние на организма.

Дендрофобия

Най-странните страхове и фобии

Това е ирационален страх от дървета или гори. Страдащите от нея считат, че листните растения са изключително страховити и дори са склонни да вярват, че дърветата могат да ги наранят. Тъмнината и силно духащият вятър повишават страховете и ги оставят буквално парализирани от страх.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Никол
Никол
12.12.2014 23:21
Аз имам буфонофобия (страх от земноводни)
0
1
Мария Боева
Мария Боева
11.11.2013 12:38
май имам 3тото и предпоследното
0
1