sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Акула с 24 000 зъба

Акула с 24 000 зъба

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k983
Акула с 24 000 зъба
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Морската звезда е способна напълно да възпроизведе цялото си тяло, дори ако от него е останало съвсем малко парченце – достатъчен й е един сантиметър.

Морската звезда е единственото същество в света, което може да обърне стомаха си наобратно. Когато види евентуална жертва, морската звезда изкарва стомаха си през устата и обвива с него жертвата, която смила извън тялото си.

Рибата тон, която е една от най-бързите риби, може на ден да преплува огромно разстояние, което е равно на не по-малко от сто и шестдесет километра.

Лимоновата акула, която е жълта на цвят, се радва на нов комплект зъби на всеки две седмици. За една година в устата й порастват общо двадесет и четири хиляди зъба.

Акула с 24 000 зъба

Октоподът има правоъгълна зеница. Температурата на кръвта на рибите, които живеят в Антарктида, можеда достигне до -1, 7 градуса по Целзий. Сърцето на кита бие само девет пъти в минута.

Когато напада жертвата си, акулата винаги затваря очите си. Тя прави това, за да се предпази от отбраняващата се жертва, която при борбата може да увреди очите й.

Омарите изпитват болка, когато ги хвърлят във вряща вода. Но ако преди това са стояли в солена вода, тя им действа като болкопритъпяващо, което намалява страданията им.

Морските червеи се чифтосфат по много странен начин. В любовния период много мъжкари се скупчват около една женска. Внезапно тя се нахвърля върху няколко от тях и откъсва опашките им, след което ги гълта. В опашките има семенна течност, която опложда яйцеклетките на женската.

Край бреговете на Япония живеят раците хейкегани, чийто гръб прилича на лицето на ядосан самурай. Когато хващат такъв рак, японците го пускат обратно в морето, за да не разгневят духа на загиналите самураи. Така този вид е успял да се съхрани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати